Oud-speler van de Wassenaarse voetbalvereniging Graaf Willem II Vac Niek Schepman is onlangs overleden.

Het bericht van het overlijden van Niek Schepman was toch sneller dan verwacht en vervult ons met verdriet, maar ook met heel warme herinneringen, aldus het bestuur van de Wassenaarse voetbalvereniging

De vereniging is er trots op dat Niek, geboren in 1926, bij Graaf Willem sinds 1939 lid is geweest en dat hij al vanaf 1989, toen hij 50 jaar spelend lid was, ook erelid was. Dat Schepman in totaal 81 jaar onderdeel uit heeft gemaakt van Graaf Willem is een unicum te noemen, dat is oprecht een leven lang.

Slechts een enkeling van de huidige leden heeft hem ooit echt als actief voetballer mogen aanschouwen, maar het is zeer bekend dat de foto van zijn kampioenselftal van 1950-1951 boven zijn bed hing. Niek is actief geweest in vele commissies, ook nog als bestuurslid en hij is heel lang (in de jaren '60) leider geweest van de A1. Enthousiast, gedreven en positief, oud spelers hebben daar erg goede herinneringen aan.

Zijn verhalen over voetbal in de Haagse regio, die van Graaf Willem, maar ook die van HBS en Quick waar hij heel veel kwam, waren onuitputtelijk. En altijd, waar hij ook was, sprak hij met een warm hart en vol trots over ‘zijn’ Graaf Willem. Hij heeft geen bijzondere gelegenheid gemist: reünies, nieuwjaarrecepties, uitwedstrijden van de ‘oude meesters’ (zijn oud A1 spelers) bij hem in de buurt, hij was er altijd bij! Dergelijke bijzondere contacten en herinneringen hebben vele oud en oude Graaf Willem-ers.

Die herinneringen zullen we altijd blijven koesteren en zijn naam leeft bij de vereniging ook voort in het ‘Kiek Schepman Jeugdtoernooi’ dat bij bijzondere momenten vanuit historisch perspectief nog steeds wordt georganiseerd.

We prijzen ons gelukkig dat hij zo lang bij onze familievereniging hoorde! Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw Ine! Ook wij zullen hem missen!

Foto: Graaf Willem II Vac. Niek Schepman midden, knielend, met bloemen.