Voetbalvereniging RKAVV in Leidschendam hield tijdens de kerstvakantie een winterclinic voor jongeren.

Waar tijdens de eerste coronagolf er een geweldige actie ontstond met een maandenlange ouderenactie, richtte de club zich tijdens deze lockdown op de jeugd. Binnen zeer korte tijd werd er tijdens de kerstvakantie een winterclinic opgezet. Het eerste elftal, de O23, de JO19-1, de JO17-1 en vrouwen 1 sloegen de handen ineen en gaven de jeugd de gelegenheid bezig te blijven tijdens deze ‘saaie’ kerstvakantie. Op die manier kon de jeugd blijven sporten, konden thuiswerkende ouders rustig doorwerken en werd er een geweldig bedrag opgehaald voor de clubkas. 

Enorm succes
‘Omdat we bij RKAVV niet graag stil zitten en ons altijd maatschappelijk willen inzetten, ontstond het idee om voor de jeugd tijdens de kerstvakantie een evenement te organiseren. Een evenement organiseren tijdens een lockdown, dat vergt flink wat omslachtigheden, maar omdat uit alle geledingen van de club er ondersteuning is gekomen, is het een enorm succes geworden’ aldus initiatiefnemer Jonas Bloemen.

In korte tijd stroomden de inschrijvingen binnen en uiteindelijk stonden er op de eindstreep 130 kinderen op de deelnamelijst. Zij speelden onder andere partijtjes bij hoofdtrainer Maurizio Ceccucci, werkten af met aanvoerder Robin Steffens en mochten het in de pannakooi opnemen tegen eerste elftalspeler Zakaria Amrani, die flink wat interlands op zijn naam heeft staan in de zaal.

Pannenkoeken
Natuurlijk gingen de deelnemers ook op handtekeningenjacht en kregen ze een uitgebreide lunch met onder andere pannenkoeken. Omdat de JUMBO in Leidschendam de hele lunch sponsorde, ging de gehele opbrengst van de clinic naar de clubkas. Een fantastisch resultaat van €2600,-. 

Dankzij DJ Jan was het de hele dag sfeervol op De Kastelenring. Iedereen had het naar zijn zin, van deelnemers tot begeleiders en van organisatie tot de toppers uit de keuken. Het moest hét voetbalfeestje van de kerstvakantie worden. We mogen met recht zeggen dat dat helemaal gelukt is. 

De aftermovie is te bekijken op Facebook