Dankzij de gezamenlijke kerstpakkettenactie van #CartoucheVerenigt, Jumbo en MVOorburg zijn 134 mensen blij gemaakt met een ‘lichtpuntje’ aan het einde van een bijzonder jaar 2020. De actie, waarbij een kerstpakket ter waarde van twintig euro dankzij een bijdrage van de Jumbo gekocht kon worden voor tien euro, is daarmee een groot succes geworden.

Lichtpuntje
Begin december sloegen #CartoucheVerenigt, Jumbo Foodmarkt Leidschendam en het maatschappelijk collectief MVOorburg de handen ineen om iets te doen voor mensen in de buurt van Cartouche(-leden), die wel een lichtpuntje konden gebruiken.

Dat lichtpuntje zat ook in de vorm van een kaars letterlijk in het kerstpakket dat in overleg met Jumbo was samengesteld. Dat kon door leden worden gekocht en bezorgd bij mensen in hun buurt onder het motto: 'In beweging komen voor iemand uit je buurt, da’s heel normaal bij Cartouche!'

Topprestatie
Sommige teams, zoals de trimhockeyers, leverden een topprestatie door tientallen pakketten tegelijk gezamenlijk te bestellen. Een deel van de pakketten werd bezorgd bij de Voedselbank Leidschendam. Toen die zelf vanwege corona dicht moest, werden mensen uit het buurthuis de Plint van welzijnsorganisatie Woej blij gemaakt met een groot aantal pakketten. Ook werden er door (jeugd)leden pakketten bezorgd bij mensen in hun buurt.