De Voorburgse Cricketclub (VCC) is weer een lid rijker. De Zuid-Afrikaanse oud-professional Sybrand Engelbrecht komt de vereniging versterken.

Profcarrière
Voor cricketvolgers zal de naam een belletje doen rinkelen. De die-hards zullen zich zelfs zijn spectaculaire vang herinneren tijdens het WK U19 tegen Papoea-Nieuw-Guinea in 2008, gehouden in Maleisië. Het Zuid-Afrikaanse team verloor in de WK-finale van het Indiase team van aanvoerder Virat Kohli.

De 32-jarige Engelbrecht werd geboren in Johannesburg, Zuid-Afrika. Als voormalig onderdeel van het Britse rijk kent Zuid-Afrika een rijke crickettraditie. Engelbrechts bijnaam S.A. verwijst echter niet alleen naar dat land, maar ook naar zijn voornamen: Sybrand Abraham.

Ondernemerschap
Na het seizoen 2016 besloot Engelbrecht zich terug te trekken uit het professionele cricket en een carrière in het bedrijfsleven na te streven. Hij voltooide het MBA-programma van de University of Stellenbosch Business School, terwijl hij werkte voor Fairtree Invest; een investeringsfonds dat deel uitmaakt van de Fairtree Group.

Vorig jaar deed zich de kans voor om een jong en groeiend deel van Fairtree in Europa te versterken. Vestigingsplaats: Nederland. Na zorgvuldige overwegingen besloten SA en zijn vrouw Cecilia (met hun 7 maanden oude baby Jan) om aan dit nieuwe avontuur te beginnen. Sinds half januari woont het gezin in Leiden.

Aanwinst
Het altijd aanwezige cricketvirus wakkerde volgens eigen zeggen de wens van Engelbrecht aan om weer te gaan spelen. Dit tot vreugde van VCC. "SA is een rechtshandige batsman, een rechtshandige off-spin bowler en, zoals eerder vermeld, een uitstekende fielder," juicht de Voorburgse sportvereniging op haar mediakanalen. "VCC is erg blij dat Westvliet in 2021 de nieuwe thuisbasis van SA zal zijn."