Twee jeugdspelers van vv Wilhelmus worden op dit moment gescout door professionele voetbalclubs voor hun jongerenprogramma's.

Zo heeft Deau den Turk, speelster van de JO16-1 bij vv Wilhelmus, van de talentenacademie van AJAX een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan de talentdagen voor speelsters O16. Keeper van de JO14-1 Ruben van de Ven is door partnerclub ADO Den Haag uitgenodigd voor talentenstagedagen. Ook Feyenoord en FC Dordrecht hebben interesse getoond in het jeugdige voetbaltalent. Van beide clubs mocht hij eveneens een uitnodiging ontvangen.

"Waar meisjes bij andere verenigingen niet de gelegenheid krijgen om bij de bovenbouw in de selectieteams te voetballen doet Wilhelmus dat wel. Wij zijn blij dat we deze keuze hebben gemaakt. De selectie van Deau laat zien dat deze keuze ook gerechtvaardigd is," zo schrijft de Voorburgse voetbalclub op haar website. "vv Wilhelmus is heel content mee dat wij met deze keuze kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van het meisjes/damesvoetbal in Nederland."

Keepers
Ook de keepers van Wilhelmus zijn blijkbaar in beeld bij de grotere voetbalverenigingen. De club is volgens eigen zeggen steeds meer tijd, energie en aandacht aan het besteden aan de opleiding en begeleiding van onze keepers.  "Wij kunnen daaromtrent binnenkort ook met groot nieuws komen. Dat de intensivering van deze begeleiding nu al zijn vruchten afwerpt is een mooi compliment voor de technische staf rondom al onze keepers."