Golfvereniging Leeuwenbergh in Den Haag biedt diverse golfcursussen en -lessen aan. In coronatijd een uitstekende manier om toch sportief bezig te zijn, vinden ze daar.

Golf is namelijk een van de sporten die individueel valt te beoefenen. Daardoor kan het, ondanks de coronaregels, toch gespeeld. Wie altijd al eens heeft willen leren golfen, krijgt daar bij golfvereniging Leeuwenbergh nu een uitgelezen kans toe.

Golfacademy
“De Golfacademy biedt daarvoor bij uitstek deze mogelijkheid”, zegt professioneel golfer Ruben Wechgelaer. Met Pascal Lamberigts en Robin Kind geeft hij mensen die willen leren golfen les bij golfvereniging Leeuwenbergh. Maar ook golfers die hun spel willen verbeteren kunnen lessen volgen.

Tactisch spel
“Kijk, bij beginners leren we dat golf een technisch en tactisch spel is en dat je eigenlijk altijd tegen jezelf speelt. Dat klinkt misschien cryptisch, maar dat heeft vooral te maken met het golf handicapsysteem," legt Wechgelaer uit. Ook het materieel maakt uit, zoals de club. "Elke club heeft een eigen karakteristiek en dat heeft te maken met de stand van het clubblad. Hoe meer loft (schuiner het clubblad) de club heeft, hoe hoger de bal vertrekt, bij minder loft vertrekt de bal lager, maar eindigt de bal verder. Er is geen verschil in de maximale hoogte van de balvlucht.”

Lekker buiten
Pascal vult aan: “Putten is een onderdeel dat vaak wordt onderschat. De glooiende greens, met droge of natte omstandigheden, lang of kort gras zorgen telkens weer voor een nieuwe uitdaging om de golfbal in de hole met een diameter van 11 cm te krijgen. Gaat de bal er niet in? Dan telt dit praktisch net zo zwaar als een bal die je 200 m slaat, beide is een slag.”

“Nou is het ook bewezen dat het zo goed is om te golfen. Je bent lekker buiten, veel vitamine D dus, en je moet je echt focussen. Weet je dat golfers vijf jaar langer leven? Daarom ben ik met de jongste golfers vanaf 8 jaar al bezig om het golfen spelenderwijs aan te leren", legt Robin uit.

Contactgegevens
Ben je nu helemaal klaar met Corona, maar wil je toch genieten van iets heel anders dan nodigen we je uit om eens een les te komen volgen. Wanneer u onderstaande code meeneemt krijgt u € 10,- korting op de Golfstart, zie hiervoor golfacademy.leeuwenbergh.nl

Het terrein van de Haagse Golfvereniging Leeuwenbergh bevindt zich aan de overzijde van de Vliet, tegen de A4 aan, ter hoogte van Voorburg-West.