×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 87 niet laden
(VIDEO) De dames van Volleybal Leidschendam-Voorburg (Volevo) trainen normaliter binnen op zaal, maar maken vanwege corona gebruik van de velden van hockeyvereniging Cartouche.

Daar wordt inmiddels met alle jeugdgroepen tweemaal per week getraind. Sportpresentator Rene Marquardt woonde een training bij om te vernemen hoe buiten trainen uitpakt voor de volleybalclub. "We zijn in februari begonnen en dat was nog wel een uitdaging. Want er was nog wel eens wat sneeuw, zoals je misschien nog weet. Desalniettemin ging het toch vrij goed en was iedereen heel erg enthousiast om weer te kunnen sporten," vertelt trainer Berry van Leeuwen.

Toch is hij blij met de keuze voor de buitentraining. "We wilden alle kinderen echt wel iets bieden om uit huis te komen, te kunnen bewegen en even mentaal fris te kunnen worden. Even je eigen vriendinnen te zien, even te lachen en gieren, even achter een bal aan te rennen." Volevo maakt dan ook dankbaar gebruik van het aanbod van Cartouche, dat velden tegenover het Zijdepark naast The Mall in Leidschendam in gebruik heeft. "Gelukkig konden we bij Cartouche terecht en hebben we een aantal velden op kunnen zetten."

Vriendschap en techniek
De kameraadschap blijkt voor sommigen een belangrijke motivator om weer aan de slag te gaan. "Het is wel echt een teamsport, dus je maakt veel vrienden," geeft een van de speelsters te kennen. "Ik zat al eerst op een andere club, maar da's een beetje ver weg. Hier zijn meer vrienden die dicht in de buurt wonen." 

Anderen zijn juist erg geïnteresseerd in de technische aspecten van de sport en het perfectioneren van die techniek. "Je gaat heel erg in op bepaalde technieken. Je krijgt niet per se heel veel verschillende, maar je gaat echt diep in alle kleine snufjes van het volleybal."

Breed aanbod
Desalniettemin probeert Volevo een zo breed mogelijk aanbod aan activiteiten te bieden tijdens de training, geeft trainer Van Leeuwen te kennen, om kinderen sporttechnisch zo breed mogelijk te scholen. "We zijn erg sportoverstijgend bezig. We vinden het bijzonder belangrijk dat ze veel plezier hebben, dat ze veel bewegen, dat ze veel verschillende bewegingsvormen doen, zodat je aan een vorm van motorische scholing doet en een zeker balgevoel creëert."

Voor wie benieuwd is of volleybal wat voor hen is, en of je in de groep past, geeft Van Leeuwen desgevraagd te kennen: je bent altijd welkom om een keer of drie à vier uit te komen proberen.