×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 87 niet laden
In de Topklasse heeft Voorburg CC samen met VOC de koppositie gepakt na winst op Sparta. Logan van Beek moest er na een ‘mini-collapse’ aan te pas komen om de kastanjes uit het vuur te halen.

Door zware regenval in de ochtend kon de wedstrijd pas rond drie uur ’s middags beginnen; geen 50 overs (300 ballen) maar 30 overs (180 ballen).

Goed afgestraft
Sparta ging eerst batten. Waarschijnlijk werd die keuze mede ingegeven door het feit dat internationals Bas de Leede en de in grote vorm verkerende Viv Kingma niet mochten bowlen gezien hun workload in een recente reeks interlands. Op zich heeft VCC bowlend voldoende opties (zeker nu Steffen Mulder Floris de Lange verving), maar de angel uit een aanval halen is en blijft lastig.

Drie andere internationals, Logan Van Beek, Philippe Boissevain en Aryan Dutt, mochten wel bowlen. Eerstgenoemde had al heel snel succes toen Viv Kingma op zijn bowlen een knappe vang pakte. Ali Ahmad en Logan van Beek bowlden daarna wat te veel aan de legside; vooral korte ballen werden door de pas 20-jarige Zuid-Afriakaan Garnett Tarr goed afgestraft. Samen met Mudasser Buhkari maakte Tarr 76 runs in 13 overs voor het derde wicket. Karl Niewoudt grossierde in half volleys en daar maakten de heren dankbaar gebruik van.

Een geweldige vang op deep extra cover via Sybrandt Engelbrecht bracht VCC terug in de wedstrijd, zeker toen ook Logan van Beek kort daarna een prima vang pakte en Bas de Leede Bukhari inrekende op cow corner. Mede dankzij drie run outs was Sparta op 160 all out.

Antwoord VCC
Tom de Grooth en Mohit Hingorani zorgden voor een zeer overtuigend begin. De Grooth had als fielder geen topdag, maar compenseerde twee gedropte catches met een uitstekende innings. Het is een genot om te zien hoe hij zijn speelwijze met ogenschijnlijk speels gemak aanpast aan de wedstrijdsituatie. VCC hoefde niet idioot veel runs te maken en De Grooth beperkte zich tot het met normale cricketschoten uit het veld slaan van slechte ballen. De reverse sweep werd pas later (en met succes) aan het slagenrepertoire toegevoegd. De 100 kwam in de 17e over, zonder wicketverlies; De Grooth 50 en kort daarna ook Hingorani.

Een top edge van Hingorani betekende echter de val van het eerste wicket op 107 in de negentiende over. Geen vuiltje aan de lucht, totdat Bas de Leede en Sybrandt Engelrbecht beiden hun wicket weggaven. Aryan Dutt werd gedropt alvorens ook hij kon vertrekken en tot overmaat van ramp werd De Grooth fraai gevangen op short mid wicket. VCC vijf wickets down!

Logan van Beek (26 runs) had genoeg gezien en beukte de ene na de andere bal het veld uit. VCC, dat zich dus bijna liet verrassen door de hekkensluiter, kwam met de schrik vrij. Een bonus was de stand op de ranglijst: door de vele verregende wedstrijden en de merkwaardige regel dat een verregende wedstrijd één punt oplevert staat VCC nu samen met VOC bovenaan.

Uitslagen zondag
Voorburg CC, VOC 5-13; Excelsior, Punjab 5-10; HCC 5-9; HBS 4-7; VRA, ACC 5-6; Dosti 4-3; Sparta 5-1.

Foto: De jonge Zuid-Afrikaan Garnett Tarr slaat een bal van Logan van Beek het veld uit. Tom de Grooth en Mohit Hingorani kijken toe (foto: Catch of the Day BV)