×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 87 niet laden
Hockeyclub Cartouche uit Leidschendam gaat haar hockeyclub vervangen.

Veld 3 is niet het meest populaire veld bij leden van de vereniging. Het is ook al behoorlijk op leeftijd, want het is in 2006 aangelegd. Dat is inmiddels vijftien jaar geleden, in de tijd dat er nog serieus aan gedacht werd om te gaan tennissen op Cartouche.

Meer rubber
Veel tennisballen zijn er niet op geslagen, maar de belijning van de zes tennisbanen op Veld 3 is het enige dat nog aan die tijd herinnert. Ook dat is binnenkort verleden tijd, want Veld 3 wordt komende zomer vervangen.

De onderlaag van het veld wordt wat soepeler gemaakt door meer rubber bij te mengen (nu we er toch niet op tennissen, mag het wat zachter), en de toplaag wordt vervangen door een nieuwe mat. Dat alles gebeurt voorzichtig en met beleid, want direct onder de oppervlakte van het veld zitten honderdtwintig ankers van Cartouche Dome, en die moeten netjes op hun plek blijven zitten.

Overig
Tenslotte krijgt Veld 3 ook halve cirkels, zodat het veld ook gebruikt kan worden voor 2e jaar E-wedstrijden. Daardoor is waterveld 2 volgend seizoen volledig beschikbaar voor wedstrijden vanaf de D-jeugd.

De werkzaamheden aan Veld 3 zijn gepland voor de periode van begin augustus tot medio september. Tegelijk wordt in augustus ook Veld 4 gerepareerd. Vooral in de hoek bij de ingang aan de Overdam-zijde is het veld behoorlijk hobbelig geworden, en dat is niet prettig om te spelen. Gelukkig is Veld 4 in september alweer hersteld en volledig beschikbaar.