×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 87 niet laden
De Leidschendamse voetbalvereniging Sport en Vriendschap (SEV) heeft een nieuwe voorzitter.  Oud-raadslid (PvdA) Harry Oldersma heeft per 22 juni de hamer overgenomen van Rob de Ruijter.

Oldersma speelt al sinds 1987 bij de club. Eerst bij de oudere senioren, later bij de veteranen. Tussen 2000 en zijn vertrek naar het buitenland 2009 floot Oldersma ook als scheidsrechter. Sinds 2018 woont hij in Voorburg.

De kersverse voorzitter heeft zichzelf inmiddels voorgesteld aan de leden. Hij spreekt over SEV als een 'levendige vereniging' waarin het voetbal 'in al haar facetten' beoefend wordt 'in een sfeer van vriendschap en gemoedelijkheid.' Belangrijkste opdracht voor het bestuur ziet hij het nieuw leven inblazen van de jeugdafdeling; 'in eerste instantie qua ledental en dan later ook sportief.'

Oldersma was vanaf 1994 zo’n 15 jaar namens de PvdA lid geweest van de gemeenteraad; eerst in Leidschendam en vanaf 2002 in de nieuwe fusiegemeente Leidschendam-Voorburg. Hij was al die jaren tevens fractievoorzitter.

Foto: links Harry Oldersma, rechts Rob de Ruijter (SEV)