×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 87 niet laden
Power Meiden Haaglanden is een initiatief van ADO Den Haag Vrouwen en CMSI360. Doel is om maatschappelijke (sport) drempels te slechten voor meisjes en vrouwen, door deze te interesseren voor sport en talenten te ondersteunen in hun uitoefening daarvan.

Zaterdag waren negentig jonge meiden aanwezig om te proeven van de vier sporten die hen werden voorgeschoteld: badminton, basketbal, tennis en voetbal.

Eerst werd verschillende ondernemers uit de Haagse regio een ontbijt aangeboden. Mario Seffelaar van ADO Den Haag vrouwen verwelkomde hen hartelijk. Voormalig schaatstopper Yvonne van Gennip vertelde over het begeleiden van talenten.

Topniveau voor een fooi
Veel respect is er voor de (top)sportsters die voor een onkostenvergoeding op topniveau presteren en investeren. Veelal kunnen die niet zonder (privé)sponsors de absolute top bereiken en ons land vertegenwoordigen op o.a. de Olympische Spelen.

Een voorbeeld hiervan is topbadmintonster Alyssa Tirtosentono uit de Oranje badmintonselectie. Als één van de betere badmintonsters van Nederland heeft zij door de verschillende (reis)kosten naar internationale toernooien grote moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Waar een groot sportland als Nederland ook soms klein in kan zijn.

Het nieuwe samenwerkingsverband van de Power Meiden Haaglanden wordt mogelijk gemaakt door Haagse sportverenigingen, het Haagse bedrijfsleven, Gemeente Den Haag, Topsport Den Haag, Leergeld Den Haag en het Talentenfonds van Yvonne van Gennip.

Mix-clinics
Voor het nieuwe sportseizoen 2022 organiseert Power Meiden Haaglanden in totaal vier mix-clinics. Na de clinic van zaterdag bij BC Dropshot volgt op 18 september bij The Hague Royals een mix-clinic. De data voor de overige mix-clinics worden later bekendgemaakt.

De start vond dus zaterdag bij Sportcentrum Mariahoeve, waarbij BC Dropshot (primair vertegenwoordigd door Alyssa Tirtosentono) een badminton demo en clinic heeft verzorgd aan de ADO Den Haag Vrouwen, The Hague Royals en de tennisvereniging. Yvonne van Gennip heeft symbolisch de "eerste shuttle" geslagen met Alyssa. Daaraan voorafgaand was een Business-ontbijt voor circa 30 personen en een kleine Squash-competitie om het ontbijt er weer af te sporten.

Mediapartners
Op het sportterrein werden binnen en buiten tussen 09.30 en 13.00 uur op vier verschillende locaties mix-clinics gegeven. De negentig ‘powermeiden’ genoten van de clinics die werden gegeven door (top)sporters van de verschillende clubs.

Het gehele programma wordt gesponsord door partijen die zich achter het project hebben geschaard. De website Haagsetopsport.nl en Omroep Midvliet zijn de mediapartners van dit (ongetwijfeld) jaarlijks terugkerend spektakel.

Later volgt nog een videoreportage door Midvliet TV gemaakt.