×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 87 niet laden
Goed nieuws voor Forum Sport. Na de nodige herstelzaamheden kan het eerder afgekeurde voetbalveld op Sportpark 't Loo toch gebruikt worden tot de winterstop.

De KNVB heeft daartoe dispensatie verleend, nadat een succesvolle herkeuring heeft plaatsgevonden. De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft bovendien de garantie afgegeven dat het veld gedurende de winterstop vervangen wordt. Overigens moet de gemeenteraad nog beslissen over de financiering daartoe. De raadsvergadering daaromtrent staat gepland in oktober.

Saillant detail: in de raadsbrieven van de wethouder hierover wordt sterk gesuggereerd dat gebruik van het veld afhangt van het oordeel van de KNVB. De technische leiding van Forum Sport geeft echter te kennen dat het niet de KNVB, maar de gemeente Leidschendam-Voorburg zelf is geweest die het hoofdveld op Sportpark 't Loo in juli heeft afgekeurd.

"Zoals bekend zijn de velden eigendom van de gemeente. In juni heeft de KNVB de gemeente geïnformeerd dat het hoofdveld niet voldeed aan bepaalde sporttechnische gebruiksnormen. Dat leidde echter niet tot formele afkeuring. Afgelopen week, nadat de gemeente juridisch advies had ingewonnen, besloot de gemeente het hoofdveld alsnog definitief af te keuren."

Forum Sport laat overigens weten blij te zijn met de inzet van alle betrokkenen, inclusief de gemeente, bij de tot standkoming van deze snelle oplossing.

Stockfoto: Juan Salamanca (via Pexels)