Net als voorgaande jaren organiseren NOC*NSF en sportbonden samen de ‘Week van de Scheidsrechter’. Hét moment waarop de sportwereld alle scheidsrechters, juryleden en andere officials massaal bedankt voor hun inzet.

Ook de sportverenigingen uit onze regio doen massaal mee aan de jaarlijkse actie!!

De Week van de Scheidsrechter vindt dit jaar plaats van 25 september tot en met 3 oktober. Veel sportbonden doen mee aan de Week van de Scheidsrechter. Want, ook al zou het eigenlijk heel normaal moeten zijn dat alle sporters de inzet van scheidsrechters en juryleden waarderen, een beetje extra aandacht voor wat zij allemaal voor hun sport doen is nog steeds op zijn plaats. Bovendien helpt de Week van de Scheidsrechter sportbonden om deze mooie vrijwilligerstaak in de spotlight te zetten en, daar waar het aantal officials aan de lage kant is, nieuwe mensen enthousiast te maken voor deze belangrijke functies.

NOC*NSF en een groot aantal sportbonden ontwikkelen dit jaar samen een mooie campagnevideo die laat zien hoe onmisbaar scheidsrechters, juryleden en andere officials zijn. Door deze video in aanloop naar de Week van de Scheidsrechter gezamenlijk te delen willen we zoveel mogelijk sportclubs en sporters aanmoedigen om al hun scheidsrechters juryleden en andere officials tijdens de Week van de Scheidsrechter in het zonnetje te zetten!

Cartouche
Bij de Voorburgse Hockey Club Cartouche wil men de scheidsrechters graag in het zonnetje zetten en verzoekt leden om zaterdag 25 september of zaterdag 2 oktober tijdens de thuiswedstrijd de scheidsrechters in het zonnetje te zetten door een ludieke actie zoals een thermoskan koffie/thee (voor de pauzes) of een vrolijk verpakte lekkernij.

SEV zoekt bestuursleden
Bij SEV staat de week van de scheidsrechter dit seizoen in het teken van ‘werving’. In alle districten van de KNVB is de terugloop van het aantal scheidsrechters merkbaar en voelbaar. Ook bij SEV is dit het geval. Er is dus schaarste en te weinig instroom van nieuwe (jonge) scheidsrechters om het aantal ( thuis)wedstrijden te voorzien van een (vereniging)scheidsrechter en we worden daarnaast geconfronteerd met schaarste bij het toedelen van arbiters door de KNVB. Er komt een landelijke publiciteitscampagne, waarbij de ambitieuze doelstelling is om door werving de terugloop tegen te gaan en het aantal beschikbare scheidsrechters weer op ruim voldoende peil te brengen. Dit gaat niet vanzelf, ook niet bij SEV.

In voorgaande voetbaljaren stond de Week van de scheidsrechter in het teken van RESPECT en was de slogan: ‘zonder scheidsrechter geen voetbal’. Het vereist een gezamenlijke inspanning van het bestuur, de SEV-Scheidsrechterscommissie EN de gehele vereniging om ervoor te zorgen dat we niet in een situatie komen dat wedstrijden moeten vervallen vanwege het ontbreken van een scheidsrechter.

SEV hoopt het tekort aan verenigingsscheidsrechters op te heffen, zodat alle teams van SEV in elk geval de thuiswedstrijden een ‘leidsman- of leidsvrouw’ (!) hebben en de wedstrijden kunnen doorgaan. SEV en de KNVB dragen zorg voor opleiding en indien gewenst begeleiding en steun.