×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 87 niet laden
Forum Sport verloor afgelopen zaterdag op Sportpark 't Loo nipt met 2-3 van Nootdorp. Jean Nederlof doet verslag

De wedstrijden tussen Forum Sport en Nootdorp staan meestal garant voor spektakel. Niet alleen is het een regionale derby maar ook een strijd tussen twee ploegen met een verschillende speelstijl. Nootdorp, de ploeg die het van fysiek voetbal moet hebben met veel strijd en Forum Sport de meer technische ploeg met veel combinatievoetbal.

Meteen raak
De vele toeschouwers werden ook afgelopen zaterdag getrakteerd op een bijzondere start van de wedstrijd. In de 3e minuut mocht Haitam el Marid een hoekschop nemen voor Forum Sport, die door gelegenheidsspits Mike de Graaf (Luuk Goedbloed geblesseerd) achter keeper Michael de Leeuw werd geschoten.

Maar binnen een minuut antwoordde Nootdorp met de gelijkmaker. Een persoonlijke fout van een van de Forum Sport verdedigers werd afgestraft door de goed spelende A.J.Mercera. Een paar minuten later opnieuw een fout achterin bij Forum Sport. Opnieuw gevolgd door een doeltreffende actie van A.J.Mercera. 1-2.

In plaats van het zo vertrouwde combinatievoetbal ging Forum Sport de spelstijl van Nootdorp hanteren. Daardoor veel onnodige duels en slordig voetbal met veel lange ballen. Daardoor groeide Nootdorp meer en meer in de wedstrijd. Maar, daar was in de 37e minuut een prachtige actie van Haitam el Marid. Op sublieme wijze speelde hij zich tussen 3 Nootdorp spelers vrij en bood captain Mike de Graaf de kans de 2e goal te scoren. En dat deed Mike ook: 2-2 bij rust,

Tweede helft geen soelaas
Na de hervatting eenzelfde spelbeeld als in de 1e helft. Nootdorp speelde haar eigen spel, Forum Sport anticipeerde verkeerd. En opnieuw een vroege goal, ditmaal van van Nootdorp. Jop Verhagen werd in de 47e minuut (vanuit buitenspel positie?) in stelling gebracht en wist koppend te scoren: 2-3.

In de 58e minuut een wissel aan Forum Sport kant. Pjer Bom kwam erin voor Martijn Brummer. Mike de Graaf ging naar het centrum achterin en daardoor verhuisde Gijs Hebing naar de rechtsachter positie. De omzetting bracht wat meer aanvallende acties aan Forum Sport kant en Nootdorp moest terug.

In de 65e minuut een overtreding binnen de 16 meter van Nootdorp en scheidsrechter Ferrit Akkaya gaf terecht een penalty. Forum Sport kon op gelijke hoogte komen maar Marc du Chatinier schoot de bal te zacht in en keeper de Leeuw kon de bal eenvoudig stoppen.

Te laat om verschil te maken
Trainer Dennis den Turk van Forum Sport besloot nog meer druk naar voren te zetten door de goed spelende verdediger Jacco Scholten te vervangen door aanvaller Alasan Baldeh. Ook de moegestreden Lorenzo Seymonson werd nog vervangen, door de 17-jarige spits Sven Koppenol die zijn debuut mocht maken in het 1e elftal. Het mocht allemaal niet baten. En als Nootdorp in de laatste minuten wat zorgvuldiger was omgesprongen met de kansen was de overwinning nog hoger uitgevallen.

Een onnodige nederlaag voor Forum Sport maar ja.. soms zit het mee en soms zit het tegen. De competitie duurt nog lang!

Tekst: Jean Nederlof
Foto: Ap de Heus