Een aantal weken geleden is de aannemer bij de Voorburgse Cricket Club begonnen met het verwijderen van de oude 'netten'.

Inmiddels zijn alle grondwerkzaamheden gedaan om de nieuwe indoorhal de komende weken te realiseren. Na een proces dat allerlei hobbels kende is nu in gang gezet waar al een tijd van werd gedroomd: de bouw van nieuwe netten waar ‘s winters binnen crickettraining plaats kan vinden! In de zomer kunnen twee van de vier zijkanten worden verwijderd zodat er dan weer semi buiten kan worden getraind.

Het is de bedoeling dat elk VCC team deze winter zijn eigen slot krijgt om te trainen, en verder zal VCC ook proberen om uren te verhuren, zodat de club er ook nog een beetje geld mee kan verdienen.

Hoewel dit het meest in het oog lopende project is op de accommodatie gaat er nog een upgrade plaatsvinden: vijf van de zeven graswickets zullen worden omgevormd tot hybride pitches. Dat wordt gedaan door een Nederlands bedrijf dat iedere twee centimeter een kunstgrasspriet de grond in steekt. Dat verandert niets aan de kwaliteit van spelen, noch aan de wijze van onderhoud, maar betekent wel dat de club veel meer en vaker op het graswicket kunnen spelen.
Er is en wordt voor beide projecten veel samengewerkt op allerlei gebieden met de gemeenten Den Haag en Leidschendam-Voorburg, en daarvoor is VCC beide gemeenten zeer erkentelijk.

VCC02