Ramon van Steekelenburg wordt met ingang van het seizoen 2022/2023 de nieuwe hoofdtrainer van voetbalvereniging Wilhelmus.

Ramon is 30 jaar, vanaf zijn 17e actief als trainer, in het bezit van de UEFA-B licentie en is sinds 2016 werkzaam bij VV Wilhelmus. De afgelopen jaren heeft hij zich bewezen als trainer die spelers ontwikkelt binnen een herkenbare speelwijze, met uitstekende resultaten als gevolg. Ramon past volledig in de profielschets (jong, ambitieus, innovatief, breed meedenkend, feeling met de normen en waarden die binnen Wilhelmus gelden, etc.) voor het hoofdtrainerschap bij Wilhelmus.

Ruim 3,5 jaar geleden is de Voetbalacademie van Wilhelmus gestart met het “train de trainers” project. Doel van dit project is het opleiden en begeleiden van trainers voor zowel de selectie- als breedteteams bij de jeugd met als oogmerk het verhogen van het niveau van de trainingen maar ook het waarborgen van het technisch beleidsplan.

Het uiteindelijke doel is om ook bij de senioren selecties zelf opgeleide trainers aan te stellen, die vertrouwd zijn met de clubcultuur en die bekend zijn met het technisch beleidsplan en de verwachtingen die dit met zich meebrengt t.a.v. het functioneren van trainers.

Wilhelmus is er erg trots op dat de Voetbalacademie haar vruchten begint af te werpen. De aanstelling van Ramon als hoofdtrainer vormt daarvan het bewijs. De club en trainer zijn een overeenkomst aangegaan van 3 seizoenen.