Tegelijk met de start van het nieuwe seizoen wordt zaterdag 2 april de nieuwe indooraccommodatie van de Voorburg Cricket Club (VCC) officieel geopend.

Hiermee is een lang gekoesterde wens voor VCC in vervulling gegaan. Drie jaar na het ontstaan van het idee, is afgelopen december een eigen indoorhal in gebruik genomen, waardoor de club aan alle leden 365 dagen per jaar de mogelijkheid biedt om cricket te kunnen spelen.

Zaterdag 2 april wordt de hal officieel geopend door de wethouders sport van de gemeentes Den Haag en Leidschendam-Voorburg, Hilbert Bredemeijer en Astrid van Eekelen. De gezamenlijke openingshandeling is een prachtige illustratie van de status van VCC als Haagse Topsportvereniging met kerngezonde Voorburgse wortels.

De hal is gebouwd op de plaats waar voorheen de oefenkooien stonden. De hal is 50 meter lang (uniek in Nederland) en door de tentconstructie kan er 's winters beschut worden getraind en 's zomers buiten worden geoefend. Realisatie van de hal is mogelijk gemaakt door een forse eigen bijdrage van de eigen leden enerzijds, terwijl anderzijds ook gebruik is gemaakt van aanwezige subsidieregelingen.

De hal is niet de enige verrijking van de accommodatie die deze winter heeft plaatsgevonden De club heeft ook nog eens geïnvesteerd in de aanleg van vijf hybride pitches op het graswicket. Door om de 2 cm een kunstspriet in het wicket te implanteren, kan er veel langer op een strip worden gespeeld, en herstelt een strip die verouderd is ook sneller. Ook dat biedt uiteindelijk voor leden vaker de mogelijkheid hun favoriete sport ook op hun favoriete ondergrond te spelen.

Foto: VCC