De Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) organiseert op zaterdag 28 mei het NK Boulder 2022 in de Delftse boulderhal Revolt.
Vier klimmers uit de regio Haaglanden staan aan de start, waaronder voormalig kampioen Don van Laere uit Leidschendam en de drievoudig jeugdkampioen Lisa Klem uit Den Haag. Ook de Voorburgse Vincent van den Berg doet een greep naar de begeerde titel.

Boulderen is booming, zeker nu de sport onderdeel is van de Olympische Spelen. Ook op Nederlandse bodem klimt de populariteit naar een nieuw niveau. Niet alleen een bijna uitverkocht NK Boulder getuigt daarvan, maar ook het stijgende aantal aanmeldingen voor nationale wedstrijden, de boulderhallen die als paddestoelen uit de grond schieten en de grote hoeveelheid bezoekers die de hallen weten te vinden.

Tijdens het Nederlands Kampioenschap gaan de beste boulderaars van Nederland met elkaar de strijd aan om de nationale titel. De wedstrijd bestaat uit een halve finale en een finale voor dames en heren. Bij de heren maakt voormalig kampioen (2018) Don van Laere uit Leidschendam grote kans op de kampioenstitel, maar de Amsterdamse Mark Brand ligt op de loer. Of wordt het toch de Delftse Abel Mensink die timmert aan zijn internationale klimcarrière. Wie er bij de dames met de titel vandoor gaat, is een spannende kwestie. Wordt het voormalig Nederlands kampioen Pleun Frank uit Amsterdam of moet ze de winst laten aan de beresterke, 17-jarige Lisa Klem?

Boulderen
Boulderen is een expressieve en spectaculaire tak van de klimsport: kort, krachtig, atletisch en zonder touwen. In zware korte routes (boulders) wordt er op klimwanden van zo’n 4,5 meter hoog geklommen. Voor de veiligheid liggen er valmatten op de grond. Tijdens het NK plaatsen de beste 6 dames en 6 heren zich voor de finale. In deze finale krijgen de deelnemers elk vier puzzels voorgelegd die ze in zo min mogelijk pogingen moeten zien op te lossen. Het gaat hierbij niet om snelheid, maar om het aantal pogingen waarin de top gehaald wordt. Hoe minder, hoe beter.

Livestream
Het NK Boulder 2022 is te volgen via de livestream.

Programma
13.00 uur – halve finale dames
16.00 uur – halve finale heren
20:00 uur – finale dames en heren
22.00 uur – prijsuitreiking

Meer informatie: http://nkboulder.nkbv.nl/.