Vrijdag 20 mei hebben Olympisch badmintonner Mark Caljouw en Astrid van Eekelen de 12 nieuw aangelegde banen in Sportcentrum Forum Kwadraat geopend.

Astrid van Eekelen, wethouder sport van de gemeente Voorburg-Leidschendam, benadrukte het belang van sport: 'Deze actieve vereniging is een waardevolle bijdrage aan de sportcultuur in onze gemeente. Het is fantastisch om te zien dat op deze manier er meer mensen kunnen sporten'.  Met extra lijnen is een grotere capaciteit gerealiseerd in de sporthal. 

Smashes van meer dan 400 kilometer per uur
De feestelijke opening werd gevierd met een speciale clinic van Olympisch badmintonner Mark Caljouw voor de jeugd. Caljouw demonstreerde zijn badmintontechniek met hoogstaand spel. Ook de jeugdspelers mochten een poging wagen tegen de Haag'se topspeler. 'Dit soort speciale trainingen geven mij altijd veel energie. Als uithangbord van de badmintonsport vind ik het ook belangrijk deze geweldige sport bij de jeugd te promoten'. Zo demonstreerde hij ook zijn smashes van meer dan 400 km/h. Tijdens de Olympische Spelen van 2021 in Tokyo haalde Caljouw de achtste finales en op de WK bereikte hij de kwartfinales.

Over Badmintonclub Voorburg
Badmintonclub Voorburg (BCV) is een bloeiende vereniging voor iedere badmintonliefhebber: jeugd en volwassenen, competitiespelers en recreanten. Bij BCV kan iedereen op zijn eigen niveau trainingen volgen, onderling partijen spelen en meedoen aan de competitie. Zo’n 200 leden badmintonnen op maandag- en vrijdagavond in sporthal Forum Kwadraat in Voorburg.

Meer info
Meer info en tarieven zijn te vinden op de website www.badmintonvoorburg.nl.