Elf meiden uit de groepen 8 van basisschool Essesteijn uit Voorburg doen het supergoed in het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi dat de KNVB organiseert.

Op 21 april hebben zij het schoolvoetbaltoernooi bij RKAVV tegen andere scholen uit Leidschendam-Voorburg gewonnen. Op woensdag 18 mei zijn ze regiokampioen geworden door de regiofinale - die door Forum Sport werd georganiseerd - te winnen. In die regiofinale werd er gevoetbald tegen de Lusthofschool, maar ook tegen een team uit Pijnacker, uit Bergschenhoek en uit Rijswijk.

Nu mogen de meiden door naar de districtsfinale die op 1 juni in Oud Beijerland zal worden georganiseerd. Daar komen de kampioenen uit 5 regio’s tegen elkaar uit. Mochten de meiden van Essesteijn ook daar winnen, dan volgt de landelijke finale in Zeist.

KNVB Schoolvoetbaltoernooi
Elk jaar wordt het KNVB Schoolvoetbaltoernooi georganiseerd voor meiden en jongens in groep 5 t/m 8 van de basisschool. Voor kinderen is het superleuk om samen met klasgenoten je school officieel te vertegenwoordigen en spannende wedstrijden te spelen. Jaarlijks doen zo’n 200.000 jongens en meiden mee aan een lokaal KNVB Schoolvoetbaltoernooi. Deze toernooien worden lokaal georganiseerd door verschillende organisatoren, waaronder verenigingen, gemeentes en andere vrijwilligers.

Foto: basisschool Essesteijn