Met oerdegelijk cricket heeft VOC koploper Voorburg CC de eerste nederlaag toegebracht.

Gedisciplineerd bowlen en fielden leidde ertoe dat VCC niet verder kwam dan 153 runs. VOC overtrof deze magere score al in de 37e over.

Na het voortijdige vertrek van drie topbatsmen keek VCC tegen een tussenstand aan van 20 runs voor drie wickets in de twaalfde over. Voor de derde keer in vier wedstrijden was de Voorburgse hoop gevestigd op Logan van Beek. Samen met Delano Potgieter maakte hij (25) zestig runs voor het vijfde wicket. 99 voor vijf in de 33e over was een tussenstand die al beduidend meer perspectief bood.

Nu was het de vraag of VCC een late middle order had die Potgieter steun kon bieden. Hingorani deed dat met 26 runs. Probleem was wel dat de run rate al de tijd bleef hangen rond de slechts drie runs per over.

Het werd 130 voor 7 in de 41e over toen Potgieter (65) werd gevangen. Duidelijk was dat er geen hoge eindscore in zat voor VCC: 153 werden het er slechts.

Innings VOC
Het gevreesde openingspaar O’Dowd / Edwards maakte een vlot partnership van 54 alvorens Edwards (12) door een misverstand – en alertheid van Kingma en De Leede – run out ging.

Aan de andere kant van de pitch verkeerde O’Dowd (85 not out) echter in bloedvorm. Hij zag weliswaar nog vier battingpartners sneuvelen, maar kreeg uiteindelijk prima steun van de jonge nummer zeven, Arnav Jain, die met 24 runs ongeslagen bleef. De innings van O’Dowd was goed voor meer dan de helft van de Rotterdamse runs. Aan Voorburgse zijde zette Delano Potgieter een prachtige allroundprestatie neer met drie wickets voor 17 runs.

De top-3 van beide Topklassepoules plaatsen zich straks voor de kampioenspoule. Er is dus nog geen vuiltje aan de lucht voor VCC, dat zich nog altijd op de eerste plaats van Poule B weet, mede dankzij eenvoudige winst op Dosti op Hemelvaartsdag.

Stand: VCC 8-14, VOC en Excelsior 8-10, VRA 7-8, Salland 8-4, Dosti 7-0. (Dosti – VRA wordt op zondag gespeeld.)

Poule A
In Poule A hadden HCC en HBS beide een offday. Zij verloren van lager geklasseerde teams. HBS liet Sparta er maar liefst 247 maken en beet zich stuk op die mammoetscore (164 all out).

HCC hield Kampong weliswaar op slechts 164 runs, maar was zelf voor 74 all out, voor al door toedoen van medium pacer Kertan Nana, die vijf wickets nam. Toch staan HBS en HCC nog tweede en derde, dus ook hier is de kans groot op een aanzienlijke Haagse inbreng in de kampioenspoule.

(Bron: Patrick de Leede, Catch of the Day)