Afgelopen Pinksterweekend was VRC in Frankrijk.

Daar bezochten circa 25 Mini’s (rugbyspelers van 10 en 11 jaar oud) samen met hun ouders en diverse trainers en begeleiders het rugbytoernooi van Senlis.
Naast teambuildingactiviteiten speelden de jongens en meiden verschillende rugbywedstijden tegen teams uit diverse Franse steden. Een memorabel weekend met mooi weer en veel (sport)plezier.

Senlis met Pinksteren, al jaren een traditie
Het Senlis Rugbytoernooi is al jaren een traditie binnen de Voorburgse Rugby Club. Afgelopen jaren bezocht de ‘l’armée blanche’ – zoals de wit-rode rugbyers uit Voorburg liefkozend genoemd worden door de Fransen – het toernooi vaker. Door corona werd in 2020 en 2021 afgezien van deelname, maar dit jaar kon het dus weer. Met bijna 50 kinderen en ouders trok de VRC afgelopen vrijdag naar het Franse Senlis, circa 40 kilometer ten noorden van Parijs.

Teambuilding op zaterdag
De zaterdag stond helemaal in het teken van teambuildingactiviteiten. In een groot klimbos nabij Senlis klommen de kinderen meerdere spectaculaire parcours, met grote hoogteverschillen, ziplijnen en andere klim- en klauteruitdagingen. Tevens werd er – mede dankzij prachtig zonnig weer – met elkaar buiten gegeten en was er ruimte om elkaar beter te leren kennen tijdens een stadswandeling door Senlis. ’s Avonds volgde een gezellig diner in een lokaal restaurant.

Toernooi op zondag
Waar de zaterdag gezellig en gemoedelijk was, was het zondag tijd voor het échte werk: rugbyen tegen diverse Franse teams. Al om 8 uur ’s ochtend stonden de VRC-ers op Pinksterzondag op het Franse sportveld om te trainen en een goede warming-up te doen. Om 9 uur barstte het toernooi los. De eerste wedstrijd tegen het thuisteam (Senlis 1) zorgde meteen voor ‘vuurwerk’: het Franse team speelde rugby op hoog niveau en bezorgde de Voorburgse rugbyers kopzorgen. Er werd fair, maar hard gerugbyd – waarbij Senlis 1 duidelijk de sterkere ploeg was. Gelukkig wist VRC zich te herpakken. De daaropvolgende zes wedstijden tegen ploegen uit Parijs en Clermont Ferrand gingen redelijk gelijk op. Soms werd er verloren, maar ook was er gelijkspel of winst. Na zeven wedstrijden waren de VRC spelers moe, maar ook zeer voldaan. Het rugby toernooi in Senlis én het bijbehorende teamweekend waren een fantastische ervaring! Zowel spelers, ouders als begeleiding kijken terug op een prachtig rugbyweekend. Dat smaakt naar meer. Voor volgens jaar heeft de VRC zijn deelname aan Senlis 2023 dus alweer gepland.

Over de VRC
De Voorburgse Rugby Club (VRC) is een nieuwe club, opgericht in 2015. De club richt zich volledig op de jeugd en heeft als missie iedereen te laten genieten op recreatief en competitief niveau van de rugby way of life!
We begonnen in september 2015 met teams voor de leeftijdsgroepen Guppen (4-5 jaar) en Turven (6-7 jaar). In januari 2016 zijn we gestart met de leeftijdscategorieën Benjamins (8-9 jaar), Mini’s (10-11 jaar) en Cubs (12-13 jaar). In seizoen 2017 hebben we ook de leeftijdscategorie Junioren (14-15 jaar) toe kunnen voegen. Dit team groeide in 2019-2020 door tot een Colts-team, dat met RC Delft een clusterteam vormde. De Junioren-leeftijdsgroep was in dit seizoen niet vertegenwoordigd.
Zo groeien we met al onze teams mee, zodat de kinderen tot hun 17e kunnen blijven spelen bij de Voorburgse Rugby Club. In 2020-2021 vormt onze oudste jeugd een Colts-team en zijn we bezig met het formeren van een Junioren-team.
Contact: https://voorburgserugbyclub.nl/