Stel je eens voor dat Cristiano Ronaldo en Lionel Messi op Wilhelmus zouden komen spelen.

Of in honkbaltermen Mike Trout en Mookie Betts op Catch. Of in basketbaltermen Stephen Curry en Paolo Banchero.

Vergelijkbaar is de komst van Martin Guptill, Mitchell Santner en Jimmy Neesham naar Voorburg op 4 en 5 augustus om 17.00 uur. Het Nederlandse mannenteam neemt het dan op tegen deze wereldtoppers van Nieuw-Zeeland in twee korte wedstrijden. Het belooft een spektakel te worden.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij het toegangshek van Voorburg CC aan de Groene Zoom 20 in Den Haag (achter Yuverta en naast Wilhelmus). Kaarten kosten € 20 voor volwassenen. Kinderen tot 12 jaar betalen slechts € 10.

Twenty20 cricket is een spelvorm waarbij beide teams 120 ballen krijgen om zoveel mogelijk punten (runs) te verzamelen. Stel, Team A maakt 160 runs. Dan moet Team B er dus 161 maken om te winnen.

Een unieke kans voor iedereen om eens te kijken wat cricket op topniveau inhoudt, maar ook voor kenners om topcricket te zien! Aanvang van de wedstrijden op donderdag 4 en vrijdag 5 augustus: 17.00 uur.


Ongekende powerhitting bezorgt VCC eindelijk winst bij Punjab

Uiteraard riep het veld van Punjab herinneringen op aan 2021, toen VCC er geen kans zag 160 runs te chasen terwijl de landstitel op het spel stond. Dit jaar waren de rollen omgedraaid. Punjab zette een indrukwekkende score van 312 runs neer. Door regen werd de ‘target’ 240 runs in 22 overs. Ongekende powerhitting van Musa Ahmad en André Malan zorgden voor Voorburgse winst zonder wicketverlies; een ongekende prestatie.

Gezien de weersverwachting – het zou gaan regenen - was het een goede toss om te winnen. Gelukkig voor aanvoerder Bas de Leede viel het muntje goed en werd er eerst gefield.

Na een natte, langzame start en een regenonderbreking kwamen de twee veteranen met Zuid-Afrikaanse roots erin, Jappie en Myburgh. Na 7/0 in vier overs stond het opeens 60/0 in de twaalfde over. Op de laatste bal daarvan echter kreeg Jappie een top edge die knap door De Leede werd gevangen. Niet veel later werd Myburgh over het hoofd gevangen door Engelbrecht: 76/2.

Enkele (lastige) gemiste vangen (waaronder Vandiar rond de 18) zorgden ervoor dat Asad Zulfiqar (65) en Vandiar bijna ongestoord aan een partnership konden werken van 154 runs voor het derde wicket. In de 41e over was er eindelijk een succesje toen Hingorani, die over de stumps keepte op Malan, na een jongleeract Vandiar ving voor 88: 230/3.

‘One rampshot too many’ betekende het einde van Asad voor 65, maar de score was opgelopen naar 255 met nog zes overs te gaan.

Een vang van Musa Ahmad op long on, een skier voor Hingorani en een direct hit van Malan betekenden 285/7. Toch lukte het VCC niet Punjab onder de 300 te houden. 312/7 was hun eindscore, met alle batsmen in de dubbele cijfers. Logan van Beek (1-40) was de zuinigste bowler aan Voorburgse zijde.

Innings VCC
Tijdens de zoveelste regenonderbreking werd er veel gespeculeerd over de kansen van VCC. De wedstrijd werd ingekort en dan komt er volgens de Duckworth/ Lewis-rekenmethode een target uit de hoge hoed. Het werd 240 runs uit 33 overs, een stevige target derhalve.

Vanaf het begin waren de VCC-openingsbatsmen Musa Ahmad en André Malan bij de les. De benodigde runrate goed in het oog houdend en optimaal gebruik makend van het microveld, lagen ze eigenlijk geen moment echt achter op de D/L-target. Slechte ballen werden goed afgestraft en na tien overs stonden er 58 runs zonder wicketverlies op het scorebord.

De tien overs erna leverden 88 runs op. Het was duidelijk dat de heren het gaspedaal hadden gevonden. Vanaf de 21e over werd het zelfs plankgas en de target van 240 runs kwam sneller in beeld dan de Voorburgers hadden gedacht. Malan ging compleet los in de 26e over met vier opeenvolgende zessen, waaronder een monster van 90 meter. Hij maakte zijn eerste century voor VCC.

Ahmad stond op 82. Door drie zessen op rij te slaan in de 28e over bezorgde hij niet alleen VCC de winst, maar maakte hij tevens precies zijn 100 vol.
Een ongelofelijke prestatie van de twee openingsbatsmen. Malan bleef met 131 runs uit 84 ballen not out (14x4, 7x6) en Ahmad met 100 uit 82 ballen (12x4, 3x6).
VCC is sowieso geplaatst voor de halve finales.