Viv Kingma (drie wickets) kon een Voorburgse nederlaag niet voorkomen (foto: Catch of the Day BV)
Voor de tweede maal dit seizoen heeft HCC regiogenoot VCC verslagen. HCC maakte 224 runs; een aardig, maar niet onoverkomelijk totaal.

De meeste Voorburgers gaven echter battend niet thuis: VCC was voor slechts 155 runs all out. Bas de Leede (57) en Shariz Ahmad (35) waren de positieve uitzonderingen. ’s Ochtends leek er voor VCC nog geen vuiltje aan de lucht. Op diens zesde bal had Logan van Beek openingsbatsman Vecchi al uit en de HCC’ers kwamen niet makkelijk tot scoren.

In de vijftiende over echter werd Tonny Staal simpel gemist op mid off. Bowler Malan was gefrustreerd en besloot de vier resterende ballen van zijn over steenkort te bowlen. Die kostten hem – en daarmee VCC – negentien runs.

Ton Staal en Zac Worden profiteerden optimaal van de misser en batten zich naar 148. Dat gebeurde weliswaar vrij traag, maar met negen wickets in handen kon HCC alle risico’s nemen.

VCC nam nog wat wickets en wist de schade te beperken: 224 (voor zes wickets) was het totaal waarmee HCC zijn innings afsloot. Kingma nam drie wickets voor dertig runs, Logan van Beek 1-15.

Innings VCC
VCC kende een prima start die echter al na drie en een halve over werd beëindigd toen Musa Ahmad uitging, in korte tijd gevolgd door nog eens drie Voorburgse batsmen. VCC vier wickets down en in de problemen.

Zoals wel vaker moesten er herstelwerkzaamheden komen. De jonge batsmen Bas de Leede en Shariz Ahmad zorgden daarvoor met een partnership van 72 voor het zesde wicket. Op een cruciaal moment riep Shariz (35) Bas echter voor een tweede run en werd run out gegeven.

Boissevain, Van Beek, Stijn de Leede en Viv Kingma konden het tij niet meer keren in Voorburgs voordeel. VCC liet medium pacer Bennett maar liefst zes wickets nemen en daarmee was eigenlijk alles gezegd. Bas de Leede sneuvelde als laatste voor een solide 57. VCC 155 all out.

Met diverse spelers afwezig en Engelbrecht geblesseerd is de landstitel - die eerder voor het grijpen leek - geen vanzelfsprekendheid meer. VCC zal zichzelf als de Baron van Münchhausen aan de eigen haren uit het moeras moeten trekken.

Winst vrouwenteam VCC
In Den Haag won het vrouwenteam van VCC van rivaal Quick dankzij 122 runs van Babette de Leede en 73 van overseas Kerry Tomlinson.

(Bron en foto: Patrick de Leede - Catch of the Day)