Het vrouwenteam van Voorburg CC heeft voor de tweede achtereenvolgende maal de landstitel gepakt. In de finale werd Quick verslagen.

Het was een duel met lage totalen, maar toch goed cricket over en weer en een echte teamprestatie.

Captain Julia Corder won de toss en koos voor eerst fielden. Een keuze die goed uitpakte, want VCC zorgde er met uitstekend bowlen en fielden voor dat Quick slechts 85 runs kon maken. Alle bowlsters hadden goede cijfers en vooral Eva Lynch en Jolien van Vliet deden zich gelden met vangen en run outs.

Innings VCC
85 leek een lage score, maar door het dikke gras was het slaan van een boundary over de grond bijna onmogelijk. Quick bowlde en fieldde goed, maar kreeg geen vat op de batters Babette de Leede en Iris Zwilling (25) die een partnership maakten van 61 runs voor het tweede wicket.

Anri Grobbelaar en Babette de Leede (39 not out) zorgden ervoor dat de champagne en de bloemen door bondsvoorzitter Guido Landheer aan de Voorburgers werd uitgereikt. Hiermee haalde VCC tevens voor het eerst in zijn 90-jarige geschiedenis de ‘dubbel’.

Ook mannenteam VCC 1 nog in de race voor de landstitel
Inmiddels waren andere toeschouwers op veld 1 getuige van een Masterclass batten van André Malan. In de ochtenduren hing tegenstander Punjab in de touwen op 53/6, maar het herstelde zich enigszins naar 171 all out. Mocht Punjab illusies hebben gehad, dan werden die door André Malan op indrukwekkende wijze de grond in geboord. De Zuid-Afrikaan bleef met 103 runs ongeslagen. Musa Ahmad maakte 50 runs.

Een dag later werd ook het sterke HBS het kind van de rekening. VCC batte eerst en kwam dankzij alweer Malan (52) en Engelbrecht (69 not out) tot 236 runs. HBS (143 all out) kende een rampzalige start toen zij op de tweede bal hun beste batsman Walbrugh verloren. HBS kwam ook daarna geen moment in de wedstrijd. De beide legspinners Shariz Ahmad en Philippe Boissevain deden goede zaken met samen zeven wickets.

Komende zaterdag 3 september speelt Voorburg CC op eigen veld de halve finale tegen HCC, dat Excelsior versloeg dankzij de twee left arm spinners Pringle en Floyd, die samen zes wickets namen voor 38 runs. De andere halve finale gaat tussen Excelsior ’20 en HBS.