Graaf Willem II VAC mag dan officieel een Haagse verenging zijn, een groot deel van het ledenbestand komt uit Leidschendam-Voorburg.
Veel inwoners waren dan ook aanwezig voor de meteen al bij de start van het seizoen geplande topper op het hoogste amateurniveau van de MO17-1 tegen Sparta uit Rotterdam.
De meiden van Graaf Willem waren al sinds begin augustus in (conditie)training en hadden al diverse oefenwedstrijden in de benen als voorbereiding op de competitie in de Hoofdklasse. En deze voorbereiding heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen.

Na een aanvankelijk voorzichtige start waarin toch enig ontzag voor de club uit Rotterdam merkbaar was, werd deze schroom al snel afgeworpen. Binnen 10 minuten kwam Graaf Willem al op voorsprong na een goed genomen inworp die door spits Rita Ribeiro diep werd doorgespeeld op rechtsbuiten Smilla Boekhoff. Vanuit een moeilijke hoek wist zij de bal achter de tevergeefs duikende keeper van Sparta in de uiterste hoek te schieten en stond het 1-0 voor de thuisploeg.

Hierna ontspon zich een gelijk opgaande strijd waarbij de gasten technische hoogstandjes lieten zien, maar het Graaf Willem was die met goed teamspel op het middenveld heerste. Waar Sparta niet verder kwam dan de rand van het strafschopgebied van Graaf Willem en een schot van afstand op de lat, was het de thuisploeg die vaak met verrassende diepteballen voor de keeper opdook of de ruimte creëerde om van afstand te schieten. Helaas was er net te weinig schotkracht of balcontrole om de bal in het doel te krijgen.
In de 40e minuut wist Graaf Willem de stand op 2-0 wist te brengen na een wederom goed samenspel. Dit keer tussen linksbuiten Anouk Lucas Luijckx en Rita Ribeiro, die vanaf de rand van het strafschopgebied in de rechterbovenhoek krulde.

Tweede helft
In de tweede helft werd Sparta duidelijk sterker, maar wist de verdediging van Graaf Willem iedere aanval af te slaan. Keepster Layla moest slechts één keer in de uiterste hoek duiken om een doelpoging onschadelijk te maken. Ook Graaf Willem zag geen kans het net nog en keer te raken en dus eindigde de wedstrijd in een 2-0 overwinning.
Aanvoerster Saskia van Pelt was na afloop heel tevreden met het toch wel enigszins onverwachte resultaat. 'In de eerste plaats hebben we natuurlijk een enorm goede voorbereiding gehad', aldus de Voorburgse. 'Maar vandaag maakte we het verschil niet alleen op conditioneel vlak, maar zeker ook door de enorme inzet, het elkaar positief coachen en de bereidheid om elkaar te helpen. Dit is echt een overwinning van het gehele team!' .

Volgende week spelen de Meiden onder 17-1 tegen de ex-Nederlands amateurkampioen DSVP uit Pijnacker.