RKAVV heeft in Purmerend de eerste driepunter van het seizoen in de wacht gespeeld.

Op bezoek bij Purmersteijn miste de Leidschendammers heel veel kansen, maar uiteindelijk stapte het wel met een 0-3 overwinning van het veld af.

Bij RKAVV maakte Tom Plezier zijn debuut. Hij was na enkele weken meetrainen sinds afgelopen week speelgerechtigd na een avontuur in Amerika. RKAVV kwam na dertig seconden met de schrik vrij nadat doelman Mike Ten Kroode al meteen redding moest brengen. Toch was het RKAVV dat al vroeg de score opende. Na goed werk van Khashayar Saeb wist debutant Tom Plezier na vijf minuten al zijn eerste RKAVV-doelpunt te maken. Hij schoot de 0-1 in de verre hoek.

Het doelpunt bleek het begin van een sterke wedstrijd van RKAVV. De ploeg van Maurizio Ceccucci was alleen maar in de aanval en creëerde een aantal grote kansen. Robin Steffens leek te profiteren van een verkeerde pass van Purmersteijn-goalie Van Santen. Steffens kreeg de bal in zijn voeten geschoven maar schoot te gehaast en dus ging de bal over het lege doel. Nog geen minuut later kreeg Remco Overdevest een enorme kans nadat Edwin Agyare hem met een perfecte pass alleen op het doel had afgestuurd. Overdevest schoot echter tegen het uitgestoken been van keeper Van Santen aan.

RKAVV bleef gas geven en Purmersteijn had veel moeite met de Leidschendammers. De paal redde de thuisploeg tweemaal. Eerst trof een schot Tom Plezier de paal nadat hij zich knap wegdraaide en even later schoot Remco Overdevest ook op de paal na een één-op-één duel met Van Santen. Tom Plezier leek in de blessuretijd van de eerste helft op weg naar zijn tweede doelpunt, hij ging alleen op het doel af maar tot ieders verbazing floot scheidsrechter Tiesinga voor de rust.

Na rust kende RKAVV een droomstart. Na anderhalve minuut werd de score al verdubbeld. Op aangeven van Robin Steffens tikte Tristan Croes de 0-2 binnen. Ook in het tweede bedrijf was RKAVV dominant. Edwin Agyare was na rust een nachtmerrie voor de verdedigers van Purmersteijn. Hij leek niet af te stoppen. Dit zorgde ook een aantal keren voor gevaar. Zo trok hij na een fraaie solo de bal perfect voor, maar Tom Plezier raakte de bal vervolgens verkeerd. Even later zette Plezier na een combinatie met Xavier Akinrinbola laatstgenoemde voor de keeper, maar Akinrinbola stuitte op de goalie. Toen Tom Plezier tien minuten voor tijd met zijn tweede doelpunt van de middag de 0-3 op het scorebord zette, was de wedstrijd definitief beslist. Invaller Oussama Achahbar leek zelfs nog een vierde doelpunt te maken, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel.