Bas de Leede, speler bij de Voorburg Cricket Club (VCC), heeft een tweede contract binnengesleept.

Bas tekende eerder een contract bij MI Emirates voor deelname aan de ILT20 in de Verenigde Arabische Emiraten. Nu heeft hij nu binnen korte tijd een tweede contract binnengesleept. Later deze maand speelt hij een 10-overtoernooi in Abu Dhabi voor het Morrisville SAMP Army T10-team.

De Leede werd gecontracteerd na zijn uitstekende prestaties tijdens het WK T20. Hij nam dertien wickets en was daarmee de op een na meest succesvolle bowler van het WK.

Er zijn enkele private cricketinitiatieven, vooral in de Verenigde Arabische Emiraten. Begin 2023 start de ILT20 in Dubai en een aantal andere Emiraten, waaronder Sharjah. Dat sportevenement wordt nu dus voorafgegaan door de Abu Dhabi T10 die van 23 november tot en met 4 december 2022 wordt gespeeld. Alle wedstrijden (drie per dag) zullen worden gespeeld in het Sheikh Zayed Cricket Stadium in Abu Dhabi.

De Morrisville SAMP Army is een nieuwe franchise in het toernooi, dat vorig jaar zes deelnemers kende en dit jaar acht. Het evenement had vorig jaar 342 miljoen TV- en onlinekijkers.
Bas: "Ik ben erg blij dat ik door SAMP Army ben gecontracteerd voor de komende Abu Dhabi T10. Ik verwacht veel entertainment en spanning in deze wedstrijden en zou het liefst morgen beginnen."

Bas de Leede
                                                                              Bas de Leede