Wethouder van Eekelen opende maandag 14 november het Sportnetwerkcafé in het goed gevulde clubhuis van handbalvereniging EHC.

Zij had het mooie bericht dat er een regeling in de maak is over vergoeding van de energiekosten, ook voor sportclubs. Zij overhandigde vier prijzen aan verenigingen die de vitaliteitsscan hadden ingevuld. In korte tijd kwamen een aantal sprekers aan bod die vertelde over ontwikkelingen op het gebied van sportverenigingen zowel lokaal als landelijk. Harm Elfrink van VRC gaf een korte inkijk in hun succesvolle vrijwilligersbeleid. Silvia Bos inspireerde de deelnemers, namens NOC*NSF, om te dromen en gaf tips aan vereniging om op de toekomst voorbereid te zijn.

Het Sportnetwerkcafé is een inhoudelijke netwerkbijeenkomst voor vrijwilligers en besturen van sportverenigingen in de gemeente Leidschendam-Voorburg en wordt georganiseerd door Sport en Welzijn. Naast inhoudelijke inspiratie kunnen de bestuurders ook bestuurders van andere sportverenigingen ontmoeten.

EHC
In het clubhuis van handbalvereniging van EHC stond voor de deelnemers een heerlijk buffet te wachten, zodat het netwerken direct kon beginnen. Jack Hazeborg gaf een korte uitleg over de prestaties van EHC, de heren spelen in de eredivisie en de dames hoofdklasse. Maar ook hoe zij zelfstandig de mooie ballonhal hebben gefinancierd.

Sport en Cultuurkaart
Verenigingsondersteuner Joyce van der Sloot gaf een presentatie over werkwijze van de Sport en Cultuurkaart en de peilde de wens tot uitbreiding van de mogelijkheden tot het aanbieden van een bookingsmodule voor bijvoorbeeld open trainingen.

Toekomst
Silvia Bos, gaf namens NOC*NSF, een inspiratiesessie over de trends die spelen en hoe kun en moet je daar als vereniging op kan inspelen. Verenigingen die werken met vrijwilligers, zijn een mooie traditie in Nederland, maar die moeten wel met de tijd meegaan op het gebied van vrijwilligersbeleid, sportaanbod en lidmaatschappen.
Organisator Miriam Blom: ”Wij kijken terug op een mooie avond en hopen dat alle aanwezige verenigingsbestuurders een aantal tips heeft gekregen om toe te passen in de eigen vereniging. We zien iedereen graag in maart weer terug!”


(foto boven dit bericht: wethouder Astrid van Eekelen overhandigt de prijs aan de heer M. Schapers van AZL)