De competitie in de 1e klasse B is in een belangrijke Fase gekomen. Door de versterkte degradatie zijn de onderste vijf ploegen niet zeker van handhaving.

Belangrijk dus om nu punten te pakken.

Zaterdag 4 maart was het laag geklasseerde UVS de tegenstander op sportpark 't Loo. Forum Sport trad aan met een jong elftal met zelfs drie spelers van 18 jaar. Hayden Bergen en Mark du Chatinier waren weer terug in de basis en de topscorer Haitam el Marid zat op de bank. De eerste helft speelde Forum Sport goed en had een duidelijk veldoverwicht. Het enige dat de spelers te verwijten was dat er uit de vele kansen slechts één doelpunt gemaakt werd.

Na grote mogelijkheden voor Pjer Bom en Luuk Goedbloed was het laatstgenoemde die in de 37e minuut de 1-0 aantekende. Zijn inzet was onhoudbaar voor UVS-doelman Wesley Kerkvliet. Na rust zette UVS wat meer aan en werd het meer een wedstrijd.

Timo Ploemen moest in de 48e minuut zelfs een bal van de lijn halen die voor doelman Bas Tanis niet meer te pakken was. Alhoewel het spel op en neer ging was het toch Forum Sport dat de beste kansen kreeg. Eerst een heel hard schot van Hayden Bergen dat net over ging. Een paar minuten later speelde Luuk Goedbloed de ijverige Pjer Bom vrij die met zijn snelheid middels een sliding de bal net naast doelman Kervliet kon schieten. 2-0

UVS probeerde nog van alles om de aansluitingstreffer te maken maar het lukte niet.

Trainer Bas Steffens: "Drie belangrijke punten voor Forum Sport dat nu zaterdag naar Velo gaat. UVS ontvangt volgende week Honselersdijk. Forum Sport is door deze overwinning naar de vijfde plaats geklommen. Gaat de opmars nog verder? We gaan het zien."


tekst: Jean Nederlof
foto's:  Ap de Heus


Forum Sport UVS 2
Forum Sport UVS 3
Forum Sport UVS 4
Forum Sport UVS 5