Dinsdagavond stond voor de dames 1 de competitie wedstrijd Forum sport 1 - RKAVV 1 op het programma.

In het begin van het seizoen werd er in Leidschendam nog met 4 - 0 verloren maar iedereen weet dat er vanaf januari 2023 iets veranderd is bij de Dames 1 van Forum Sport en dat de ploeg in 2023 nog geen wedstrijd hadden / hebben verloren. Een soort buren ruzie op het programma, het werd een sportieve wedstrijd, en was er aardig wat publiek op de wedstrijd afgekomen.

De eerste 30 minuten had RKAVV het meeste balbezit omdat de middenvelders van Forum Sport zoekende waren hoe te staan in balbezit RKAVV en ze zo voetballend meer balbezit hadden. In minuut 31 was daar toch de voorsprong van Forum Sport, uit een steekbal van Sabine Kuilenburg op Eline Hoogteijling stond Eline 1 op 1 bij de zestien en liep rechts uitstekend mee Dafhne Geels ( 18 jaar ) en kreeg de bal in de loop en scoorde uiterst beheerst de 1 - 0. Dan neemt RKAVV de aftrap in minuut 32 en verliest gelijk de bal waar Eline Hoogteijling goed druk zette en vanaf 30 meter de bal over de keepster lobde en in 2 minuten tijd van 0 - 0 naar 2 - 0 op het scorebord voor Forum Sport. Tot de rust een beter Forum Sport maar in minuut
44 werd de 4 tegen 3 situatie voorin niet goed uitgespeeld zodat de ruststand 2 - 0 was voor Forum Sport.

In de tweede helft was het in minuut 55 alweer 2 - 2 . In minuut 49 eigen helft een onnodige hakbal, balverlies , vrijetrap zestienmeter tegen en 2-1.
In minuut 54 niet goed druk zetten op de linksbuiten , waar er korter opgezeten moest worden, draait weg , diepte bal , voorzet en niet meelopen met je speler in de zestien meter en de 2 - 2. Erg onnodig omdat door twee gemakzuchtige situaties de tegenstander terug in de wedstrijd was waar het de eerste helft niet 1 kans creeerde. Toch zie / zag je de bereidheid in het team dat dit niet kan / kon en de koppies niet gingen hangen maar omhoog gingen en de dames van Forum Sport de wedstrijd naar hun hand wilde zetten.

Meer druk, passie , beleving, coachen en eerder de diepte zoeken / zochten om de tegenstander onder druk te zetten zodat die fouten gingen maken of overtredingen gingen maken. In minuut 68 kreeg Forum Sport een vrijetrap helft Rkavv en Sabine Kuilenburg sneed de bal diep in de zestien op een hoofd van een Rkavv speelsters en de 3 - 2 stond op het scoren bord voor Forum Sport. Er knakte iets bij Rkavv en Forum Sport was de baas op het veld , speelde bal beter naar elkaar over en de strijd om de drie punten in Voorburg te houden was zichtbaar op het veld. En dan minuut 81, een diepte bal op Ginger Wouters die de bal terug kaatste op Eline Hoogteijling en zei passeerde twee speelsters , zag vanaf 35 meter de keeper te ver voor haar doel staan en lobde de bal in de verste kruising , de handen gingen op elkaar in het publiek "WAT EEN DOELPUNT" en de 4 - 2 voor Forum Sport en de wedstrijd beslist.
Trainer Marco Sloos was blij met de overwinning maar niet over het vertoonde spel. Sloos : In de eerste helft waren we zoekende op het middenveld en in de tweede helft geven wij twee doelpunten zomaar weg want Rkavv heeft verder niet 1 kans gecreeerd na de 2 - 2 dus door onze fouten krijgen ze 2 goals cadeau. Verder een heel groot compliment naar de groep dames, want zo,n tegenslag verwerken na tien minuten in de tweede helft zegt wat over deze dames, dat ze in het begin van het seizoen de koppies lieten hangen en nu tegen elkaar zeggen: "HALLO, dit is genoeg en we gaan voor de overwinning".

Veld spel kan / kon beter, maar de strijd, beleving en het geloof met elkaar een dikke 10 voor Forum Sport dames 1 sloot Sloos af en ging de dames feliciteren in de kleedkamer met toch wel een verdiende overwinning in een zeer sportieve wedstrijd.

(tekst Jean Nederlof)
(foto's: Ap de Heus)

Dames Forum Sport RKAVV 02
Dames Forum Sport RKAVV 03
Dames Forum Sport RKAVV 04
Dames Forum Sport RKAVV 05
Dames Forum Sport RKAVV 06