De Voorburgse Rugby Club (VRC) en Volleybalvereniging VOLEVO spelen het nieuwe seizoen op Sportpark Westvliet.

De vergunning die de gemeente Den Haag eerder verleende voor de aanleg van het rugbyveld, beachvolleybalvelden en een parkeervoorziening op Sportpark Westvliet in Den Haag is nu definitief. Dit betekent dat de gemeente Leidschendam-Voorburg zodra de voorbereidingen klaar zijn, kan gaan starten met de uitvoering zodat VRC in het nieuwe rugbyseizoen kan verhuizen naar Sportpark Westvliet.

Wethouder sport, Astrid van Eekelen: “VRC verdient een mooie pek in onze gemeente en VOLEVO kan uitbreiden met een beachvolleybalveld. Ik ben erg blij dat het vergunningentraject rond is. We zijn bezig met de voorbereidingen voor de werkzaamheden en we willen zo snel mogelijk starten met de aanleg van de nieuwe sportvelden en parkeergelegenheid op Sportpark Westvliet zodat er in het nieuwe seizoen op het nieuwe veld getraind en gespeeld kan worden.”

Voorzitter VRC, Peter Kolthof: “We zijn ontzettend blij dat het nu eindelijk gaat gebeuren! Veel dank aan alle betrokkenen die dit mogelijk hebben gemaakt en voor de flexibiliteit om nog even op De Star te mogen blijven. We kijken uit naar de nieuwe locatie en de samenwerking met Volevo!”

Voorzitter Volevo, Rob Velders: “Beachvolleybal is een hele coole en hippe sport sinds de Olympische Spelen van Londen en het WK in eigen land, met de finale in de Hofvijver. Ook wij merken dat de vraag groot is, bij de jeugd en bij senioren. De zoektocht - samen met de gemeente - naar een geschikte locatie heeft lang geduurd en het is jammer dat de velden net na afloop van het zomerseizoen worden opgeleverd. Maar ik weet zeker dat dat alles vanaf volgende zomer vergeten zal zijn. Mogelijk kunnen we, net als we gedaan hebben met onze oud-jeugdspelers Steven van der Velde en Matthew Immers (top 20 in de worldranking), weer nieuwe wereldtoppers afleveren in de komende jaren. En we zien uit naar de samenwerking met VRC. Dit wordt echt heel cool!”

Vleermuizen bij de Groene Zoom
De definitieve vergunning liet even op zich wachten. Bij de nieuwe locatie zijn zowel de gemeente Den Haag als de gemeente Leidschendam-Voorburg betrokken. Sportpark Westvliet op de Groene Zoom is eigendom van de gemeente Leidschendam-Voorburg, maar ligt in Den Haag. Tijdens het proces van de aanvraag omgevingsvergunning liet de gemeente Den Haag weten dat naast de gebruikelijke onderzoeken extra aanvullende onderzoeken nodig waren.

Lees ook: Voorburgse Rugby Club dreigt veld te verliezen: ‘Het is vijf voor twaalf voor ons' 

Tijdens het aanleggen van het rugbyveld, beachvolleybalvelden en parkeergelegenheid aan het Westvlietpark kan VRC op hun huidige sportvelden bij de STAR kan blijven, tot oktober 2023.
Sportpark Westvlietweg VRC en VOLEVO
Foto: Paul Voorham
Van links naar rechts: Rob Velders (Volevo), wethouder Astrid van Eekelen, Peter Kolthof (VRC)