In de derde rond van de T20-competitie hield VCC 1 (met acht invallers) VRA knap op 113. Helaas voor de Voorburgers verzuimden de batters dat totaal te overtreffen.

Tegen Excelsior was VCC vervolgens kansloos.

VRA miste Vikram Singh, Nidamanuru en Dutt (Oranje). Bij VCC was de averij nog veel groter: zes internationals ontbraken en daarnaast Engelbrecht en Nieuwoudt. Toch was VCC lange tijd de bovenliggende partij. In de tweede over benutte Nehaan Gigani een simpele vangkans. Lefthander Tyler van Luin werd weliswaar simpel gedropt, maar het bleek geen dure misser, want met een bijna identieke hoge bal kreeg Mees van Vliet alsnog het wicket dat hij verdiende. Ook Johan Smal (40) kreeg een tweede en zelfs een derde leven voordat Mulder hem bowlde. Het vangen van VCC ging in deze fase door de ondergrens. Toch kwam VRA niet verder dan 113/5. Sajjad Kamal blonk uit met drie wickets voor dertien runs. Battend kwam VCC niet uit de verf. Na 43/1 werd het 46/5. Het magere eindtotaal van 94 kende in Laurens Boissevain (23) zijn topscorer.

Excelsior sterker
Excelsior, dat wel op volle sterkte kon aantreden, bowlde gedisciplineerd en hield VCC op slechts 97/7 (Musa Ahmad 29). Zoals te verwachten was, kwamen de Schiedammers niet in de problemen. Michael Hart was heer en meester met 52.

De andere twee Haagse Topklassers, HCC en HBS, speelden een boeiender wedstrijd. HCC kwam tot 121 runs voor het verlies van zeven wickets (Rata Alphonse 59 not out, Adendorff twee wickets). Zeventien ballen voor het einde overtrof HBS deze score. Zuid-Afrikaan Tim Drummond, bekend van het hockey en zijn relatie met tophockeyster Eva de Goede, werd topscorer voor de Kraaien met 37 runs.

Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht VCC.
Foto: Lorenzo Ingram (Excelsior) haalt uit voor vier runs (foto: Catch of the Day BV).