VCC heeft zich geplaatst voor de landelijke finale op 26 augustus op eigen veld.

Voor VCC, dat 303 runs maakte, staken Engelbrecht (115) en Musa Ahmad (102) in grootse vorm. Een dag later maakte HCC aanspraak op de andere finaleplaats door hetzelfde Punjab te verslaan met 244-140.

VCC koos voor eerst batten na gewonnen toss. Michael Levitt startte agressief voor de Voorburgers met zes vieren, maar werd gestumpt door keeper Asad Zulfiqar. Er was nog geen man overboord, ook niet toen Gigani en Croes hun wicket verloren. Musa Ahmad (102) en Sybrand Engelbrecht (115) loodsten VCC namelijk van 46 voor het verlies van drie wickets naar 247/4, een partnership van maar liefst 201 runs. Het clubrecord van Tim de Leede en Marc Nota uit 1995 (van 205 runs voor het vierde wicket) bleef maar net overeind. Beide centurions sneuvelden nog, maar dat kon niet verhinderen dat VCC een enorme score van 303 runs neerzette. Muhammad Shafiq nam drie wickets voor 28 runs.

Karl Nieuwoudt had in zijn eerste over direct succes. Eén Zulfiqar (Rehmat) uit, drie te gaan. Viv bowlde Asad, Mees van Vliet kreeg Sikander LBW en Philippe Boissevain bowlde Saqib voor 26. Toen Ryan Klein Yasir Usman schitterend ving, gestrekt naar rechts in de covers (61/5), was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Punjab was voor slechts 89 runs all out. Mees van Vliet nam drie wickets voor 14 runs en Shariz Ahmad 2 voor 4.

Foto met trofee 26 augustus 
Aangezien Nederland zich heeft geplaatst voor het WK in oktober in India, bezoekt de World Cup Nederland. Iedereen kan gratis op de foto met de trofee van de op een na grootste sport ter wereld. Op 26 augustus is de beker tussen 10.00 en 17.00 uur te zien aan de Groene Zoom 20 in Den Haag.

Sparta - HCC
In de Elimination final leek HCC korte metten te maken met Sparta, dat sterbatsman Garnett Tarr moest missen en voor slechts 114 runs all out was. Bowler Doram leverde een unieke prestatie door in tien overs slechts vier runs tegen te krijgen. Crowley nam 4-16, Floyd 3-39. Toch had HCC nog zes wickets nodig om de Capelse score te overtreffen (Staal 33).

Op zondag pakte HCC de laatste kans om de finale te halen door Punjab te verslaan. In Rotterdam kwam HCC tot 244 (Vandiar 65). Dat bleek ruim voldoende voor de winst, want Punjab kwam niet verder dan 140 all out. Crowley en Doram namen ieder vier wickets.

Dat betekent dat de finale om de landstitel een reprise wordt van het duel van 2022, dat toen in het voordeel van HCC werd beslist. Voor de Voorburgers is het de derde finale op rij.


Door: Lisette Remmerswaal
Tekst: Patrick de Leede - Catch of the Day
Foto: Musa Ahmad (links) en Sybrand Engelbrecht maakten beiden een century voor VCC - Mark Steffelaar