Op zaterdag 9 september reisden 40 Minis (rugbyspelers van 11-12 jaar) van de Voorburgse Rugby Club af naar het zuiden van ons land.

Ze namen daar met twee teams deel aan het prestigieuze Pre-Season toernooi van Breda. Traditiegetrouw de eerste krachtmeting waarmee het rugbyseizoen van start gaat en dus erg spannend voor alle deelnemers. Dit jaar extra spannend omdat er de kampioenstitel van het vorige jaar te verdedigen was.

Wellicht dat de openingswedstrijd van het WK rugby (de avond ervoor) de spelers geïnspireerd had want beide teams gingen fantastisch van start in hun poulewedstrijden. Ondanks de hoge temperatuur en de felle zon, speelden de rugbyers op hun best. Er werden weergaloze tackles gemaakt, snelle en solide rucks, mooie kicks, splijtende passing en vele schitterende tries door uitstekend samenspel.

Eén team wist zich te kwalificeren voor de finale en het andere team speelde hun laatste wedstrijd van de dag met als inzet de beker voor de 3de plaats. De strijd om de derde plaats tegen het team van de Bredase Rugby Club was enorm spannend en bleef met een 1-1 eindstand onbeslist met als eindresultaat een gedeeld derde plaats.

Het andere team uit Voorburg stond in de finale tegen een beduchte tegenstander: The Dukes uit Den Bosch. Altijd een leuke en zeer sterke tegenstander om tegen te mogen spelen. De eindstrijd leverde een prachtige rugby wedstrijd op waarin de rugbyers uit Voorburg uiteindelijk aan het langste  eind trokken. Door winst in deze finalewedstrijd, wisten de rugbyers hun titel van het vorige jaar te prolongeren en keerden ze terug als kampioen van het Pre-Season toernooi van Breda.


Door: Lisette Remmerswaal
Tekst en foto's: Voorburgse Rugby Club