Afgelopen zaterdag 25 mei 2024 was het een bijzondere dag voor Fedja Smits. Hij mocht deze dag als pupil van de week de wedstrijd van Forum Sport tegen RKDEO meemaken.

Forum Sport was al twee weken geleden kampioen geworden maar wilde de laatste wedstrijd ook winnen. Zeker omdat ze in de uitwedstrijd met RKDEO met 4-0 hadden verloren. Fedja mengde zich tussen de spelers, deed mee aan de warming-up en was in de kleedkamer bij de bespreking vooraf. En hij kon laten zien aan de spelers en de trainers hoe je kan scoren, als je alleen op de keeper afgaat.

Fedja, zelf talentvol keeper van de JO10-1, schoot de bal goed binnen. Legde de bal weer op de stip en ging in de dug-out zitten. Forum Sport won de wedstrijd en na afloop was er weer een gezellige sfeer in de bestuurskamer. Fedja werd samen met Erik Lever (uitgekozen als "man of the match") dit keer toegesproken door invaller Jean Nederlof (de opa van Fedja -Frans Smits- was even toeschouwer) die Fedja de gebruikelijke cadeaus gaf.

De bekende bal, het Forum Sport vaantje en de vrijkaartjes om te karten. Het Forum Sport vaantje van deze dag heeft een speciale betekenis omdat het aan de achterkant is getekend door alle spelers en de staf van het kampioenselftal. En dat wordt je niet zo vaak in je voetballeven. Fedja heeft dus een uniek exemplaar. En natuurlijk mocht Fedja de "man of the match" Erik Lever de bekende cheque van Sport 2000 Voorburg overhandigen.

Erik was dit jaar een rots in de branding in de defensie van Forum Sport 1. Hij staat als centrale verdediger in het centrum van de verdediging en hij is koppend heel sterk. En dat alles gadegeslagen door de gehele familie Smits die supertrots zijn op Fedja.


Tekst: Jean Nederlof
Foto's: Ap de Heus
Door: Lisette Remmerswaal


Forum Sport stadion speaker speler en pupil van de week