Om 13:05 uur komt Mireya Derksen bij Kakafonie in de uitzending. Mireya heeft onlangs meegedaan met het programma “We want more” (halve finale gehaald). Maar ook in andere tv programma’s heeft ze indruk achtergelaten. De nieuwe plaat van Mireya heet ‘Ticket to Mars’, ze schreef het nummer zelf.

Mireya Derksen (geboren op 19 juni 2000) staat al op het podium sinds ze vier jaar oud was. Bekend als een klassieke cross-over zangeres, met een vocaal bereik van meer dan drie octaven, zingt ze een breed repertoire. Toen ze jong was, was ze al een grote fan van Andrea Bocelli en Sarah Brightman.

In 2009 deed Mireya mee aan Kinderen Voor Kinderen en begon ze met klassieke zanglessen. In 2012 won ze een lokale talentenwedstrijd, Beuningen Kids Got Talent, en nam ze voor het eerst een nummer op in de studio. In 2014 en 2015 nam Mireya twee keer deel aan de televisieaudities van het Junior Songfestival.

In 2016 zong Mireya een duet met Amira Willighagen (winnaar Holland's Got Talent 2013). Vijftien jaar oud won ze de publieksprijs van Meijerijstad Talentenjacht. Het bracht haar veel kansen.
In 2017 was ze op de Duitse televisie, RTL, in Das Supertalent, waar ze een staande ovatie kreeg van het publiek en vier keer een 'ja' van de juryleden. In hetzelfde jaar werd Mireya genomineerd voor het Prinses Christina Compositieconcours met haar eigen compositie 'Golden Snowflakes' voor piano en zang.
In 2018 was ze voor de tweede keer geselecteerd voor het open podium van Klassiek op 't Amstelveld.
Sinds Mireya vijftien was, bracht ze verschillende covers en een paar eigen nummers uit op de muziekplatforms. Geïnspireerd door de Mars-missies schreef ze op 16-jarige leeftijd samen met George Konings het nummer 'Ticket To Mars'. Het nummer werd uitgebracht met een mooie videoclip.

Luister op zondag 22 november om even na één uur naar Kakafonie. Je hoort een gesprek met Mireya Derksen en natuurlijk hoor je haar muziek.