Om 12:30 uur komt Richard Craane uit Beverwijk naar de studio van Midvliet om in Kakafonie zijn nieuwe plaat ‘Ik heb geen zin om naar huis te gaan’ te laten horen. Na een periode meegemaakt te hebben, net als vele mensen, dat je niet ergens gezellig een biertje kon drinken, was het natuurlijk voor veel horecaondernemers geweldig nieuws dat de terrassen weer beperkt open mochten. Ook voor Richard was dat goed nieuws om eens weer met vrienden gezellig een drankje te doen. En zo kon het gebeuren dat er op een dag geroepen werd: “Ik heb geen zin om naar huis te gaan” en dat werd gelijk de titel van zijn nieuwste single.

Wij kennen natuurlijk Richard Craane al van zijn vele optredens. Zo mag hij ook ieder jaar op het grote Smartlappenfestival in Beverwijk optreden, en daar krijg je toch wel een kick van. Hij hoopt dan ook dat het coronavirus snel voorbij is, zodat hij zijn nieuwe single live kan zingen op de bühne.

Richard Craane greep als kind al vaak naar de microfoon, maar het duurde nog tot zijn 20ste verjaardag voordat hij er echt iets mee ging doen. Hij was in Beverwijk op een huwelijksfeest en daar werd gevraagd of hij ook een paar liedjes wilde zingen. En met succes; vanaf die tijd is het Richard Craane alleen maar voor de wind gegaan.
“Bij producer / tekstschrijver Frank te Hennepe voel ik mij echt thuis, in de studio van FH-Produkties in Apeldoorn word volop gewerkt aan mij, als artiest Richard Craane. En met succes, want diverse singles hebben we samen gemaakt en ook een album dat speciaal voor mij werd geschreven is daar opgenomen.” Er wordt nu gewerkt aan een tweede album.

Op zondag 29 november om 12:30 uur hoor je een gesprek met Richard Craane en uiteraard hoor je muziek van hem.

Richard Craane hoes