Het moeilijkste na dertien maanden corona, is op zoek blijven gaan naar de beperkte mogelijkheden die er wel zijn.

Er kan zo veel niet, er wordt zoveel geannuleerd en inmiddels al voor het tweede jaar. Maar er is altijd iets mogelijk. Daarom trakteren horecabedrijf De Bles, Gemeente Leidschendam-Voorburg, Midvliet en ondernemend Stompwijk de hele gemeente op koningsdag op een muziekfestival live vanuit De Bles en te volgen op radio en televisie via Midvliet.

Het concept is dat de hele gemeente één groot festivalterrein wordt waarbij inwoners massaal de uitzending op Midvliet laten klinken dit volgen vanuit huis, in de tuin of in de auto. Bij mooi weer kun je genieten in de tuin van de uitzending door de radio af te stemmen op 107.2 FM en spreekt een optreden je extra aan, dan kijk je even op de tv.

Er is een brede programmering zodat er voor iedereen wel iets leuks tussen zit. Er zijn coverbandjes (Komen Lopen, Kaboom, Amber&Jasper), tribute bands (Beatles, Bob Marley, Coldplay), een bandje met eigen werk (Silver Pockets Full) en een DJ sluit het geheel af (DJ Bombastic). Alle acts spelen maximaal 45 minuten, dus vind je iets minder leuk, even geduld en dan komt de volgende act alweer. De presentatie is in handen van oud olympisch sporter, toernooidirecteur wereldkampioenschap shorttrack en amateur muzikant Cees Juffermans.

Het voordeel van deze broadcastuitzending ten opzichte van streaming is dat het gemakkelijk te ontvangen is en dat de uitzendingen gelijktijdig zijn zonder buffering en vertraging. Door met zoveel mogelijk mensen af te stemmen op Midvliet is het festival overal in de gemeente te volgen. Bij mooi weer heerlijk om aan te zetten tijdens je BBQ of koningsborrel in de tuin. Zo zijn we met koningsdag allemaal alleen, maar toch met z’n alle samen.

De uitzending is live te beluisteren op dinsdag 27 april van 15:00 tot 22:00 uur. Veel luister- en kijkplezier.

Koningsdag Stompwijk