Op zondag 9 mei om 12:30 uur is Dieter van der Westen te gast in Kakafonie. Voor het eerst namen de broers Van der Westen samen een album op.

Terwijl Eric van der Westen (57) optreedt op wereldpodia als The Royal Albert Hall en Carnegie Hall met de Turkse superster Sezen Aksu, speelt zijn broer Dieter van der Westen (46) op de grootste festivals in Noord-Afrika met zijn Nederlands-Marokkaanse festivalband Kasba. De broers zijn trots op elkaars muzikale prestaties, maar hun werelden liggen ver uit elkaar. Tot het afgelopen jaar. Als door de coronapandemie alles stilstaat, besluiten de broers een album op te nemen met zelfgeschreven Americana- en folksongs, een genre waar ze beiden al jaren van houden.

Op het akoestische duo-album ‘The Sun Will Rise Again’ zingt en speelt Dieter akoestische gitaar, dobro en mondharmonica. Eric speelt contrabas en is samen met Dieter verantwoordelijk voor de arrangementen. Acht nummers op het album zijn geschreven door Dieter, drie ‘traditionals’ maken het album compleet. De twee broers spelen en zingen op alle nummers van het album, behalve het traditionele ‘Erie Canal’, waar Ferdi Lancee als gast op de akoestische gitaar te horen is.

Dieter schrijft en produceert al tien jaar onder zijn eigen naam Americana- en volksmuziek, zowel solo als met de band Dieter van der Westen. Zijn muzikale achtergrond ligt in Noord-Afrikaanse muziek. Al meer dan 20 jaar is hij bandleider en bassist van de band Kasba, met wie hij over de hele wereld speelt. Eric bouwde een carrière op in de jazz en pop / wereldmuziek en speelde met wereldwijd bekende artiesten als Lenine, Kenny Wheeler, Jasper van ‘t Hof en Habib Koite.

Dieter en Eric groeiden op in Tilburg in het zuiden van Nederland in een gezin van vier broers. Op achtjarige leeftijd krijgt Dieter zijn eerste gitaarles van Eric, die dan al 19 jaar is. Eric leert hem zijn eerste liedjes op gitaar, maar als Eric ook probeert om de droge muziektheorie van het conservatorium, waar hij op dat moment studeert, aan zijn broertje te onderwijzen, stopt Dieter. Hij wil gewoon liedjes spelen die hij leuk vindt en kiest zijn eigen pad. Nu 38 jaar later vinden ze elkaar en bundelen ze hun liefde voor muzikale verhalen in een eerste gezamenlijk album.

Met het nieuwe album willen de broers gewicht geven aan een nieuw positief tijdperk. The Sun Will Rise Again gaat over liefde, onbevangenheid en vooral hoop. Dieter en Eric kijken uit naar de periode na de coronacrisis. “We willen zoveel mogelijk spelen en nieuwe kleine theaters ontdekken. Het spelen op deze kleine podia is echt inspirerend, het draait allemaal om de muzikaliteit en het intieme contact met het publiek."

Dieter van der Westen