Op donderdag 30 september is van 19:00 uur tot 20:00 uur Robert Bloemendal te gast in 'Bekende Streekgenoten'. Robert is de zoon van de legendarische Philip Bloemendal die ruim 40 jaar 'de stem' was van het Polygoonjournaal. Ze noemde hem in die tijd 'De Stem van Nederland'.

Philip Bloemendal werd geboren op 25 juni 1918 in Scheveningen. In dit uur gaan we het uiteraard hebben over de man die met zijn stem vóór 1986 een begrip was in Nederland en die stem was al sinds 1946 te horen op het Polygoonjournaal. De presentatoren Rob Hekman en René Marquard hebben het verder met zoon Robert over zijn privéleven en de tragische gebeurtenissen van de familie in de Tweede Wereldoorlog.

Sinds 2002 reikt de Philip Bloemendal Stichting elke twee jaar de Philip Bloemendal Prijs uit aan een jong talent op radio en televisie dat nieuwsberichten en/of actualiteiten op een heldere, persoonlijke manier presenteert, met de nadruk op een goede uitspraak en goed gebruik van de Nederlandse taal.

Robert heeft een primeur voor de Midvliet luisteraar want op dit moment wordt er druk gewerkt aan een boek over de legendarische Philip Bloemendal door schrijver Rob de Lange.

Luister op donderdag 30 september van 19:00 uur tot 20:00 uur naar Bekende Streekgenoten met Robert Bloemendal. De techniek is in handen van Henk Bos.

Philip Bloemendal
                                                     Philip Bloemendal (met dank aan 'Andere Tijden')

Rob de Lange Robert Bloemendag plus echtgenote Christa
                                                     vlnr: Rob de Lange, Robert Bloemendal met zijn vrouw Christa