Op zondag 17 oktober om 12:30 uur is zangeres Kae te gast in Kakafonie.
Achter Kae gaat Korine Varekamp schuil. Op vrijdag 15 oktober verschijnt de nieuwe single van Kae; geen cover, maar eigen werk. Een uptempo-nummer.

Met hartstocht en een scherp oog voor mens en dier manoeuvreert Kae door innemend en onverwachts muzikaal landschap. Kae is niet alleen een band, met relevante alternatieve pop-/rocksongs over urgente onderwerpen, maar zangeres en inspirator Korine Varekamp opereert ook solo.

Onlangs presenteerde Kae onder haar eigen platenlabel Phonotograph Records een nieuwe single met een dubbele A-kant: ‘There is a light that never goes out’ en ‘Hold on to your friends’, beide covers van The Smiths/Morrissey.
‘How Sweet’, de nieuwe single die op 15 oktober uitkomt is van een geheel ander kaliber. De song is niet vies van een behoorlijke dosis cynisme en met een tikkie zelfspot laat Korine een andere kant van zichzelf zien in de gelijknamige videoclip.

Aan de hand van inspiratiebronnen zoals Morrissey, Portishead, Patti Smith, David Bowie en Sparks en samen met bandleden en externe muzikanten maakt Kae songs die tot de verbeelding spreken en die de waan van de dag verwoorden en onderstrepen.
Ter ondersteuning aan de muziek illustreert Kae levendig met kunstvormen als stilstaand en bewegend beeld.
Verder stort Korine zich met hart en ziel op liefdadigheidsproject “Music Against Animal Abuse” en verleidt andere muzikanten zich aan te sluiten bij dit project.
Met een duidelijke boodschap, verpakt in zwarte humor, inspireert Kae om zelf conclusies te trekken. Als statement brengt Kae: Een betere wereld begint bij onszelf; ”Assume nothing, question everything”.

De nieuwe single ‘How Sweet’ (met videoclip waarin Kae voor het eerst heeft gedurfd zichzelf in the picture te zetten, maar niet zonder een beetje zelfspot) is gereleased. Midvliet heeft de primeur. De single verschijnt op 15 oktober. 
De single is te streamen is via Spotify en alle bekende platforms en via de officiële website.
Kijk voor meer informatie op www.kaetheband.com

Kae 1
Kae How Sweet hoes

Kae 2