Op zondag 28 november om 13:15 uur is ‘de zingende steward’ Martino Burger te gast in Kakafonie bij Midvliet FM. Hij komt zijn nieuwe single ‘Ben ik anders’ laten horen.
Martino maakte de single nadat eerder dit jaar kort naar elkaar in Hongarije een anti-lhbtiwet werd aangenomen en daarna de Nederlandse Frédérique zwaar mishandeld werd vanwege haar uiterlijk.

Martino: “Je zou denken dat issues rondom homoseksualiteit in 2021 niet meer spelen in Nederland, maar het tegendeel is waar. Het aantal mishandelingen van homo’s neemt toe en ook in de rest van de wereld gebeuren de laatste jaren enge dingen: de anti-homowetgeving in Hongarije is daar een goed voorbeeld van maar ook de LHBT-vrije zones in Polen. In mijn andere baan, als steward, reis ik de hele wereld over, dus ook ontwikkelingen in het buitenland hebben een directe impact op mijn leven.

Ik denk niet dat het echt nodig is voor LHBTI+-artiesten om zich uit te spreken over hun seksuele voorkeur, maar het is ook zeker niet nodig om dit te verbergen of er over te liegen. Qua artiesten die mij als zanger hebben beïnvloed was Bennie Neijman mijn grote voorbeeld en hij was toevallig ook homoseksueel. Ik weet nog wel dat ik het vroeger goed en mooi vond om te zien dat artiesten zoals Robert Long gewoon lieten zien wie ze waren en ook wel gedurfde teksten voor die tijd zongen”.
(Citaat Martino uit een interview met Gay Rotterdam)

Martino Burger                                       
                                                             Martino Burger

Martino Burger in Kakafonie archieffoto
                                                             Martino Burger te gast in Kakafonie (archieffoto)