Op zondag 30 januari om 12:30 uur is Martijn van der Zande te gast in Kakafonie bij Midvliet. Martijn heeft een album uitgebracht: ‘De belofte van de avond’.

Het eerste volwaardige studio-album van Martijn van der Zande is een collectie sfeervolle Nederlandstalige nummers van deze doorgewinterde singer-songwriter. De nummers op het album zijn meer dan ooit karakteristiek voor Martijns werk tot nu toe. Uit samenwerking met multi-talent en producer Harmen Ridderbos ontstaat een authentiek geluid dat zich onderscheidt door gebruik van echte instrumenten en verrassende arrangementen die tot in detail zijn uitgewerkt.

‘De belofte van de avond’ is een album dat vanuit wisselend perspectief verhaalt over mensen die op zoek zijn naar vervulling en alles wat er kan gebeuren na het ondergaan van de zon. De melodieën zijn pakkend, troostend en warm. Elke liedje op het album heeft een achtergrond, een reden om er te zijn en ademt zijn eigen, indringende sfeer uit.

Martijn van der Zande staat als artiest dicht bij zichzelf. Hij maakt muziek zoals het bedoeld is: de eenvoud van akoestische gitaar en zang komen in zijn verhalende nummers uitstekend tot hun recht.

Inmiddels heeft Martijn in alle windstreken van ons land opgetreden en een enorme hoeveelheid liedjes gemaakt; in het Engels maar meer nog in het Nederlands. Vroeger ging hij met band het podium op, maar tegenwoordig brengt hij zijn muziek in bescheidener setting: een intieme sfeer staat centraal waarin de essentie van elk liedje je raakt.

Martijn van der Zande foto Maaike Ronhaar
                                                  Martijn van der Zande (foto: Maaike Ronhaar)

Martijn van der Zande foto Henk Veenstra
                                                  Martijn van der Zande (foto: Henk Veenstra)