Op woensdag 2 februari om 16:00 uur kun je luisteren naar een heehaling van KiesLokaal van 1 februari. Op die dag schoof Jerry Snellink van de SP aan bij KiesLokaal. De 33-jarige is de nummer 3 op de kieslijst en tevens de jongste van de partij.

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart maakt Midvliet Next, het jongerenteam van Midvliet, een radioshow over de gemeenteraadsverkiezingen speciaal voor jongeren. In acht uitzendingen komen acht lokale politieke partijen en hun partijprogramma’s aan bod. De uitzendingen zijn op dinsdagavond tussen 21:00 en 22:00 uur, met een herhaling op woensdagmiddag om 16:00 uur.
Met dit initiatief hoopt Midvliet Next jongeren te stimuleren om te gaan stemmen op 16 maart.

In de radioshow worden onderwerpen besproken waar vooral jongeren belang bij hebben: huisvesting, duurzaamheid en recreatie. Iedere politicus krijgt daarnaast de gelegenheid om een eigen speerpunt uit het verkiezingsprogramma te pitchen.

Andere partijen
Vertegenwoordigers van de volgende partijen zijn de komende weken in KiesLokaal te gast: het CDA, GroenLinks, de ChristenUnie, D66, Gemeentebelangen en de VVD.

Tot en met 15 maart zijn op de dinsdagavonden van 21:00 tot 22:00 uur acht live-uitzendingen te volgen via Midvliet FM, met een herhaling op woensdag om 16:00 uur. Ook is de uitzending te beluisteren als podcast via Spotify (@VlietCast) en te zien op tv via Ziggo (kanaal 41). KiesLokaal is daarnaast actief op Instagram (@VlietCast) en te vinden via Midvliet.nl.