Op zondag 7 augustus rond 12:30 uur maakt de Johan Bee zijn opwachting in Kakafonie bij Midvliet FM. Hij komt zijn nieuwe single ‘Darling je t’aime’ laten horen.
Hoe mooi en bijzonder kan iets zijn en worden, en dat vanuit de liefde voor muziek. Je bent zelf een en al oor, al decennia lang en liefhebber van alle muziek die je raakt.
De zestiger en zeventiger jaren omarm je bijvoorbeeld: Engelbert Humperdinck of nog iets later de Spaanse zoetsappige, maar romantische klanken van Julio Iglesias. Vervolgens wordt dat op een gegeven moment ook nog liefde voor de Nederlandstalige muziek, waaronder Frans Bauer of Jannes.

Nooit tijd gehad of genomen om zelf eens die microfoon te pakken, totdat je leven in rustiger vaarwater komt, want je werk zit er op, bent met pensioen en gaat nog meer tijd maken om te genieten van het leven.
Je reist naar warme oorden, maar zoekt altijd ook daar wel weer de gezelligheid op van de oer-Hollandse kroegensfeer. Ook daar pak je zo af en toe de microfoon en je waant je even zelf de ster waar jij al die jaren bij weg droomde en uit volle borst met meezong.

Als dan ook nog eens mensen tegen je gaan zeggen: “Doe er eens wat mee man”. Tsja dan is dat niet tegen dovemans oren gezegd. Je trekt de stoute schoenen aan, en als je het doet wil je het meteen goed doen en zoekt dus contact met het succesvolle producers en schrijvers duo Emile Hartkamp & Norus Padidar.

Deze vinden dit verhaal zo bijzonder, dat zij die droom voor je waar willen maken en hier is ie dan: Darling je t’aime van Johan Bee.

Laten we de geheimzinnigheid van wie is hij, wat heeft hij gedaan en waar komt hij vandaan nu nog maar even in stand houden, want het verhaal is het muzikale visitekaartje. Eén ding is zeker, het is een andere vis die in de vijver zwemt van de Nederlandstalige en volkse muziek. Hoe leuk kan het zijn.

Johan Bee