Op zondag 2 oktober rond 12:30 uur maakt Calvin Tuinstra zijn opwachting in Kakafonie bij Midvliet FM. Hij komt zijn nieuwe single ‘Neem de eerste trein terug’ laten horen.

Wie Calvin Tuinstra zegt, zegt gelijk: De trein. Een onderhand bekende reactie die voor deze uit Rottevalle (Friesland) afkomstige entertainer, bijna onlosmakelijk met hem is verbonden. Door de tijd heen zijn er zeker al verschillende genres en singles gepasseerd maar dit is toch echt iets dat altijd weer terug leek te komen.

Na de vorige ludieke carnavals/kroegplaat kon het dan ook niet uitblijven. "Neem de eerste trein terug" is de titel geworden van de nieuwe single van Calvin!
Sommige mensen kennen het nummer al en hebben hem misschien zelfs hier en daar ook al tijdens zijn optredens gehoord. Maarrrr… Niet zoals hij nu klinkt!

Naar aanleiding van Calvin zijn 10-jarig jubileum die hij vol blijdschap aan het vieren is, is deze track namelijk (zoals hij zelf aangeeft) de tweede "Calvin-klassieker" die in een nieuw jasje gestoken is.

De vernieuwde track heeft hier en daar zijn aanpassingen anno 2022 meegekregen, maar voor wie het nummer kent: je wordt gelijk weer meegenomen naar het bekende gevoel van de originele single-tekst.

Het nummer is geüpgraded naar een track die zowel op de bühne als in de kroeg lekker meegeschreeuwd kan worden (natuurlijk is dat wat Calvin jullie het liefste hoort doen!) Een lekkere beat en verassende effecten zorgen er dan ook voor dat het nummer fris in het gehoor ligt.

Calvin Tuinstra 1
Calvin Tuinstra 2