Op zondag 4 december rond 13:15 uur is Jeffrey Lake te gast in Kakafonie bij Midvliet FM. Ziin nieuwe plaat heet 'Jij maakt het verschil'

Jeffrey Lake is nog steeds enthousiast en trots dat hij mag samenwerken met Justin Pieplenbosch. Deze top-producer, bekend van Thomas Berge, Tino Martin en Waylon, schreef enkele jaren geleden samen met Jeffrey een plan van aanpak over de muzikale carrière van Jeffrey die hoofzakelijk uit Latin bestaat. Justin voelde zich ook vereerd omdat nog geen enkele andere artiest deze stap durfde te zetten. Ze zien deze uitdaging dan ook als een lot uit de loterij om aan een mooie toekomst te gaan bouwen. Met de nieuwe single ‘Jij maakt het verschil’ gaan ze muzikaal gezien echt het verschil maken.

Jeffrey: ‘Ik heb drie jaar lang op zanggebied stilgestaan. Tijdens de coronapademie had ik het onzettend druk met mijn bouwbedrijf en mocht ook de opnamestudio van Justin Pieplenbosch bouwen in Rietmolen. Ondertussen is hij ook een goede vriend van mij geworden. Justin is een eerlijke man en weet echt alles over muziek. Hij gaf ook aan dat Latin absoluut geen volksmuziek is en dat het geen makkelijk project gaat worden. De doelstelling om steeds een stapje hoger te gaan is haalbaar, maar vergt veel tijd en inspanning. Ik heb ook huiswerk meegekregen en een zangdocent in handen genomen. Hierdoor kan ik me gaan onderscheiden en dat is al te horen als je luistert naar ‘Jij maakt het verschil’. Na 15 jaar knetterhard buffelen is dit de kroon op het werk’.

‘Jij maakt het verschil’, uitgebracht door Nationale Artiesten Parade, is vanaf 30 november 2022 via de bekende streamingsdiensten te beluisteren. De beelden van de clip, geschoten door Wescur, kun je bewonderen op Youtube en de socials van Jeffrey Lake.

Jeffrey Lake is geboren op 21 november 1985 te Delft, verhuist naar Den Haag en woont ondertussen alweer 18 jaar in Rijswijk. Jeffrey komt uit een muzikaal gezin en het zingen wordt Jeffrey dan ook met de paplepel door zijn vader (René van der Meer) ingegoten. Zijn vader is dan ook zijn grote voorbeeld. Als kind is Jeffrey al een echte sfeermaker, hij is erg eigenwijs en heeft een sterke eigen wil.

Op 16-jarige leeftijd begint hij met modellenwerk, werkt voor vele reclamebureaus en is zelfs het gezicht van een Italiaanse kledinglijn. Jeffrey heeft ook ervaring met tv-werk, hij speelt o.a. gastrollen in Onderweg naar morgen, Lotte, Weet wat je date, New Chicks, GTST en diverse reclame spotjes.

Hierna besluit Jeffrey zich volledig te richten op de muziek en ontwikkelt zich al snel als zanger. Hij doet succesvol mee aan diverse talentenjachten, waaronder de bekende televisieprogramma’s Idols, Popstars en Beat It. Jeffrey blijft ondanks wat tegenslagen in zichzelf geloven en vindt altijd de kracht om weer door te gaan.

In samenwerking met Rood-Hit-Blauw werkt hij mee aan diverse grote evenementen en staat op het podium met een aantal bekende artiesten, zoals: Rein Mercha, Samantha Steenwijk, Jeffrey Kuipers, Boris (van Idols), Wesley Klein (Popstars winnaar), Django Wagner, Willem Barth en vele anderen.

Jeffrey nam in 2010 zijn debuutsingle op, waarna diverse singles volgen, waaronder; “Alleen nog maar jou”, “Zonder jou” en “Bespeel me verleid me”. Jeffrey komt nu uit met een nummer wat hij al jaren wilde opnemen. 

Jeffrey Lake front
Jeffrey Lake