Op zondag 5 februari rond 12:30 uur maakt Jessica Malfait haar opwachting in Kakafonie bij Midvliet FM. Ze komt zijn single ‘Waarom ben ik niet gebleven’ laten horen.
Hoogte- en dieptepunten. Vreugde en verdriet wisselen elkaar af, ook in het leven van de Bredase zangeres Jessica Malfait. Ditmaal geen vrolijk feestnummer zoals we van haar gewend zijn, maar een emotioneel lied dat bij je binnenkomt en direct zal raken.

Jarenlang lagen de tekst en muziek van het nummer ‘Waarom ben ik niet gebleven’ dat geschreven is door Jolanda Roelofs onaangeroerd op de planken. Wegens diverse omstandigheden was het er nog niet van gekomen om het te laten opnemen en uitbrengen. Na een lange zoektocht naar het vinden van het juiste team achter het nummer, werd enkele maanden geleden contact gezocht met producer Arjan Venemann. Na een goed gesprek werd besloten om de productie van het nummer te laten uitvoeren door producer Arjan Venemann en Hans Aalbers in de studio in Nederhorst den Berg.

Na het gesprek met de studio werd zangeres Jessica Malfait benaderd met de vraag of zij het zag zitten om het liedje in te gaan zingen in de studio zodat het daarna als single uitgebracht kon worden. Uiteraard greep Jessica deze kans met beide handen aan. Niet alleen omdat ze razend enthousiast was over tekst en melodielijn van het liedje, maar ook omdat het voor haar een uitgelezen kans was om na lange tijd weer iets van zich te laten horen op muzikaal gebied.

Om het team compleet te maken werd goede vriend en fotograaf Peter van Hout (van Woods Fotografie) ingeschakeld voor de fotografie van de nieuwe single. DB Entertainment Design verzorgde het artwork en Joey van de Bilt van Filmcreatie schoot de prachtige beelden voor de bijpassende videoclip in de oude leerlooierij (Pand 127) in Rijen.

Jessica: “Het was voor mij de eerste keer dat ik mocht samenwerken met producers Hans Aalbers & Arjan Venemann Ondanks de zenuwen om in een nieuwe studio te gaan opnemen, stond het nieuwe nummer er snel op, en ben ik enorm trots op het schitterende eindresultaat.”

Jessica Malfait Waarom ben ik niet gebleven
Jessica Malfait