Op zondag 16 april rond 12:30 uur is de deels uit Leidschendam-Voorburg afkomstige formatie Salesmen te gast in Kakafonie.
Salesmen is een vierkoppige rockband die in Den Haag is ontstaan in 2020. Na lange stilte vanwege de pandemie hebben zij toch nog een weg gevonden naar het podium in 2022 met hun Benelux tour ‘One More, Please’.

In oktober brengt Salesmen hun eerste rockalbum uit. Het debuutalbum zit vol met bijzonder stevige nummers, maar ook nummers met juist een intense emotie. De dynamiek bepaalt de sfeer van het nummer. 'One More, Please' is daar een goed voorbeeld van. 'Lock and Load' is daarentegen juist een stevig ‘in your face’-nummer. Beide zijn nu al te beluisteren op Spotify.

Veel nummers in het album hebben verschillende thema's die te maken hebben met maatschappelijke zaken van de tijd waarin we leven. Corruptie, klimaatverandering, geweld, onverzadigbare hebzucht, het altijd maar meer willen hebben en de menselijke psyche komen allemaal aan bod.
De nummers steken de draak met materialisme en de commerciële weelde van onze tijd. De boodschap is altijd met een cynische knipoog.

Salesmen is een rockband die invloeden kent uit verschillende decennia aan rockmuziek met bands zoals Led Zeppelin, Triggerfinger, Pink Floyd, Supertramp, Tom Waits, Jack White, Wolfmother, Alice In Chains en LCD Soundsystem. Live is Salesmen op zijn best. Met tomeloze energie slingert de band hun muzikale entertainment gecontroleerd en met doelbewuste boodschappen de zalen in.
Met nummers zoals 'Those Cheap Suckers' en 'Let's Rob The Gods Blind' steken ze de draak met het materialisme en de commerciële weelde van deze tijd. Salesmen wil een verschil maken en heeft daarom ook de visie en de gedrevenheid om iedereen voor zich te winnen. Dit doen ze door samen de mooiste zalen, steden en festivals te veroveren.

In oktober 2023 releasen ze hun debuutalbum.
Het maken van een (vinyl-)album kost flink wat geld en daarom heeft Salesmen een crowdfund-actie gehouden. Dat ging bijzonder goed. In tien dagen werd het streefbedrag gehaald. Het geld dat daarna nog binnenkwam, zal gebruikt worden om een nog luxer album uit te brengen. Op 6 oktober zal het album gepresenteerd worden in het Paard in Den Haag.


Salesmen
Salesmen in Kakafonie archieffoto
                                                               Salesmen in Kakafonie  (archieffoto)